SUA: Companie de tigari electronice aduna musticurile de pe plaja

Compania Blu ecig a adunat o echipa de oameni pentru a strange sambata, 3 noiembrie, mustiucurile de tigara de pe plaja Wrightsville, nordul Californiei. Aruncarea unui mustiuc afecteaza mediul, iar in fiecare an mii de mustiucuri sunt aruncate in parcuri, trotuare, strazi si in multe alte locuri. Astfel, compania de tigari electronice Blu ecig impreuna cu cativa voluntari de la  New Hanover County au decis sa stranga miile de mustiucuri aruncate pe plaja Wrightsville, din nordul Californiei.

„Este inacceptabil sa se arunce gunoiul de pe geamul masinii sau pe trotuar, deci nu este acceptabil sa facem acest lucru pe plajele noastre”, a comentat Jason Healy, presedintele companiei de tigari electronice Blu ecig.

Reclama sau nu, trebuie sa recunostem ca gestul este frumos si ca aduce beneficii pentru toti vizitatorii plajei si pentru locuitorii acelei zone. De ce nu ar veni vara viitoare pe plaja la noi o companie care promoveaza tigara electronica care sa adune toate mustiucurile? Nu v-ar placea? Ce daca isi promoveaza tigarile electronice, important este ca face un bine comunitatii. Pana la urma ne-am bucura cu totii de acest gest, care in fond aduce beneficii pentru mediul in care traim.

De ce sa nu ne unim cu totii sa adunam mustiucurile de tigari? Sau mai bine, de ce nu ne-am educa mai mult sa nu mai aruncam mustiucurile, astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa le adunam. Cred ca asta ar fi solutia cea mai buna pentru aceasta problema. Un pic de educatie, cateva amenzi usturatoare, ca fara nu se poate si sa vedeti voi daca mai indrazneste cineva sa arunce mustiucuri imputite pe plaja. Si apoi sa va tot lasati copii sa se joace linistiti in nisip ca nu veti mai trai cu teama ca va exista sansa sa gaseasca un mustiuc in nisip pe care sa il bage in gura.

Pana la urma tot la „militie” ajungem, tot cu amenzi ne civilizam, nu e placut dar se pare ca, cel putin la noi romanii, asta este cea mai eficienta solutie. Si nu doar la noi, sa nu credeti ca toate tarile „civilizate” au ajuns asa doar cu vorba buna, nici gand. Ia sa cautati sa vedeti cat de multe amenzi se dau in Germania, pentru cat de multe lucruri. Asta este solutia pentru a scapa de probleme si pentru a civiliza societatea, poate suna urat si „barbar” intr-un fel, insa asta functioneaza. Si la noi, pana nu ne ardem cu cateva amenzi, pe care sa fim si nevoiti sa le platim cumva, nu ne potolim.

Desigur, exista si varianta sa alegeti tigara electronica in detrimentul tigarilor din tutun, care dupa parerea mea este cea mai buna. 🙂

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s