Industria de tigari electronice este pe val

Au inceput ca un fenomen pe internet, insa expertii din industrie, cat si vanzatorii cu amanuntul vorbesc astazi despre potentialul urias pe care tigarile electronice il au.

„Este un produs relativ nou, si asta mi se pare cel mai interesant”, a declarat Bonnie Herzog, analist senior al pietei la Wells Fargo. „Fac unele previziuni destul de mari. Sunt de parere ca este posibil ca in urmatorul deceniu, consumul de tigari electronice sa il depaseasca pe cel al tigarilor traditionale.”

Herzog compara tigarile electronice cu bauturile energizante, in termeni de crestere, profit potential si noutati.

„Va amintiti cand au intrat prima data bauturile energizante pe piata? Oamenii spuneau, ’Este un moft, sau este un trend?’ Ce se intampla? Cred ca exista cateva similaritati aici”, a adaugat aceasta.

Ca si bauturile energizate cu un deceniu in urma, tigarile electronice sunt o categorie de produse in faza incipienta, din punct de vedere a vanzarilor. Potrivit Wells Fargo, tigarile electronice genereaza vanzari de aproximativ 300 de milioane de dolari. Dar, ca si in cazul bauturile energizante, se asteapta ca acest numar sa creasca exponential – se asteapta ca aceasta industrie sa ajunga la 1 miliard de dolari vanzari.

„Tigarile electronice sunt o categorie mica acum”, a declarat Herzog. „Dar, deoarece atributele acestor produse sunt similare cu cele ale tigarilor traditionale, acest lucru le face foarte atractive pentru fumatorii actuali. Se presupune ca riscul este redus deoarece inhalezi vapori. Notiunea ca ele ofera aceeasi senzatie cu riscuri mai mici reprezinta o propunere atractiva pentru consumatori.”

Asadar, dupa cum vedeti expertii considera ca tigara electronica este un produs care va revolutiona complet industria fumatului. O veste buna pentru noi consumatorii care asteptam cu nerabdare ca aceasta industrie sa se dezvolte din ce in ce mai mult. Dorim sa avem produse mai bune, preturi mai bune, dar si mai multe studii care sa confirme ceea ce noi deja stim.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s