Tigara electronica in audienta la FDA

Food and Drug Administration (FDA) a anuntat ca va tine o audiere publica de o zi, luni 17 decembrie 2012. Audierea este conceputa pentru a oferi membrilor publicului o oportunitate pentru a discuta despre terapiile de inlocuire a nicotinei si produsele fara fum de renuntare la fumat. Se pare ca subiectul dominant va fi modul in care FDA ar trebui sa reglementeze tigara electronica.

Aceasta audiere va deveni, fara indoiala, foarte aprinsa. Spiritele se vor incinge, cu siguranta. Unii dintre cei mai mari sustinatori si adversari ai tigarilor electronice vor fi acolo sa faca declaratii.

Printre cei care doresc ca tigara electronica sa fie reglemantata ca o alternativa mai sigura pentru tigarile din tutun este insusi R.J. Reynolds Tobacco Co. Acesta va pune pe masa FDA o petitie pentru a sustine acest lucru.

De asemenea, purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca vor veni si cu numeroase dovezi care includ rapoarte stiintifice ale Colegiului Royal al Medicilor din Marea Britanie, ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii etc. Eu ma cam indoiesc ca unii dintre greii tutunului ar dori sa evidentieze ca tigara electronica este mai sanatoasa. Eu cred ca vor doar sa fie reglementate, pentru a avea taxe si accize pentru a se apropia de preturile tigarilor din tutun.

Riccardo Polosa, omul care a realizat primul studiu despre tigari electronice a trimis, de asemenea, o scrisoare de sustinere. Acesta este profesor la Universitatea din Catania, Italia, si a realizat un studiu despre tigara electronica in care a incercat sa vada ce efect au acestea in a ajuta fumatorii sa renunte la fumat. Rezultatele studiului le gasiti aici: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/10/05/asociatia-italiana-anti-fumat-e-pro-tigari-electronice/  .

Probabil ca vor mai fi si alti sustinatori, de care inca nu stiu, si probabil ca vor fi si multe adversari.

Asadar dragilor, luni va avea loc o batalie pe viata si pe moarte la sediul FDA. Rezultatele acestei batalii ne vor afecta si noi, pozitiv sau negativ, depinde cum vor decurge lucrurile. Voi incerca sa va tin la curent cu noutatile care vor aparea. Bucurati-va in weekend de vaporii de tigara electronica pentru ca nu se stie ce surprize ne va aduce ziua de luni.

Un comentariu

  1. Speram sa fie bine maine.
    Nu vreau sa ma intorc la imputitele de tigari clasice !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s