Massmedia starneste panica degeaba printre utilizatorii de tigari electronice

Nu stiu daca ar trebui sa ma mai uimeasca ceea ce scrie massmedia sau pur si simplu ar trebui sa trec indiferent cu vederea? Insa, constiinta nu ma lasa sa stau cu mainile in san si sa tac in timp ce privesc cum massmedia manipuleaza la propriu publicul. Tocmai de aceea ma simt nevoit sa atrag, a nu stiu cata oara, atentia asupra felului cum massmedia incearca sa induca in eroare publicul, in special legat de subiectul tigara electronica.

Inainte de inceperea noului an Comisia Europeana a propus o noua Directiva privind tutunul in care sunt si cateva interdictii cu privire elichidele pentru tigari electronice. Articolul il gasiti aici: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2012/12/20/e-oficial-ue-ia-pozitie-impotriva-tigarii-electronice/ .

Procesul decizional al Uniunii Europene, in termeni simpli, se desfasoara astfel: Comisia Europeana propune directive si regulamente noi; Parlamentul European sau Consiliul European trebuie sa adopte aceea directiva; In cazul in care acea directiva este aprobata statele membre au la dispozitie un an sau doi pentru a o pune in aplicare.

V-am precizat aceste lucruri ca sa intelegeti de ce noua Directiva anti-tutun propusa de Comisia Europeana nu poate sa intre in vigoare incepand cu anul 2013 cum au scris multe publicatii din Romania. Este imposibil, aceasta Directiva este la stadiul de propunere si se asteapta sa intre in vigoare incepand cu 2015/2016, nicidecum in 2013… si asta dupa ce va fi dezbatuta si cel mai probabil modificata.

Acum intelegeti cat de idioti sunt cei care scriu articolele din presa si o data cu ei si redactorii sefi care permit astfel de erori. Iata cateva exemple:

Libertatea:“… odată cu intrarea în noul an, va fi pusă în aplicare o directivă europeană care interzice, pe teritoriul celor 27 de state membre, printre care şi România, toate ţigaretele cu arome. De mâna lungă a legii de la UE nu vor scăpa nici ţigările electronice, care pentru a rămâne pe piaţă trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe. Mai exact, acestea vor putea fi comercializate doar dacă au nicotină sub un anumit prag recomandat de Comisia Europeană şi dacă au avertismente de sănătate.”

Romania Libera scrie ca titlu: “ŢIGĂRILE mentolate şi electronice, INTERZISE din 2013? Vezi de ce” iar in cadrul articolului se feresc sa pomeneasca o data clara si folosesc exprimarea “ar putea”
Gandul: “România intră total din 2013 în cruciada antifumat: Mai multe tipuri de ţigări ar putea fi INTERZISE din acest an”. “…Fumătorii primesc o veste neplăcută de la Comisia Europeană. Ţigările cu arome vor deveni o amintire, iar ţigările electronice vor putea rămâne pe piaţă dacă respectă anumite condiţii.”

Este atat teoretic cat si practic imposibil ca aceasta Directiva sa intre in vigoare in acest an.

Un om care nu este informat ar putea sa ia de bune astfel de informatii si de maine sa nu mai fumeze tigari aromate sau tigari electronice. Si iata cum, din cauza ca cei care au rolul sa ne informeze sunt si ei la randul lor niste neinformati, ajungem sa fim cu totii indusi in eroare.

Asa cum stiti… orice se intampla nou in piata de tigari electronice… gasiti AICI, pe forum tigara electronica.

2 comentarii

  1. Desinformarile astea vor mai exista, pentru ca mass media nu o sa vina niciodata sa „informeze”, fara sa puna „sare si piper”….. Pentru mine nimic nu este surpinzator! Chiar ieri spuneam cuiva sa renunte la fumat, ca se vor scumpii si poate unii cu greu se vor mai lasa. Mare mirare sa nu se ajunga sa se dea in cap pentru o tigara sau pt bani sa se achizitioneze tigarile. Persoana respectiva stia ca eu am folosit tigara electronica si ca sa imi contracareze putin ideea, mi-a amintit de electronica. Eu, am venit cu un zambet pe buze si am spus, ca nici electronica nu mai este „activa”, la mine si ca eu ma declar ca AM RENUNTAT LA FUMAT. De retinut! „Cartile din alte carti sunt scrise si ziarele din alte ziare”. Va spun cu mana pe suflet, ca aceste informatii „hranesc fumatorii”, asta este parerea mea si ori ii fac sa vorbeasca despre tigara electronica fara sa stie ce face, sau ii „intareste ideea ca oricum moare, asa ca sa moara fericit – fumand!”. Cu simpatie, Cristina M!

  2. Asta urasc cel mai mult la presa din Romania. Toti stiu de toate…dar in reralitate nu stiu nimic! Fiecare „ziarist” e un mare specialist; in orice!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s