Ministerul Sanatatii din Italia arunca degeaba cu noroi in tigara electronica

Tigara electronica_Interviu_cu_Profesorul_Riccardo_PolosaAnul 2012 s-a incheiat cu un gust amar din cauza propagandei impotriva tigarilor electronice. Pe data de 28 decembrie, Institutul National de Sanatate din Italia a furnizat un raport Ministerului de Sanatate al tarii. Ministerul Sanatatii a comandat raportul in septembrie cu scopul de a primi raspunsuri cu privire la tigarile electronice. Dupa doar trei luni, Institutul Superior de Sanatate (ISS) a furnizat un raport prin care condamna tigarile electronice.

Originile acestui raport sunt oarecum dubioase. In numai trei luni, nu poti sa te astepti sa primesti dovezi stiintifice solide.

Dr. Riccardo Polosa, care este presedinte la Universitatea din Catania, Italia, si care studiaza de cativa ani tigarile electronice, este o personalitate importanta in aceasta industrie in acest moment, a carui opinie nu poate fi neglijata. Potrivit acestuia, incercarile sale de a gasi informatii despre raportul realizat de Institutul de Sanatate au fost inutile. Se pare ca nu exista nicio informatie cu privire la metodele stiintifice sau sursele utilizate pentru a ajunge la concluzia raportului. Atentie, acestea sunt constatarile unui expert conational.

„Este foarte probabil ca acest raport sa fi fost o propaganda anti-tigari electronice ca raspuns la vanzarile pozitive la tigari electronice care au avut loc de Craciun”, sustine Polosa. „Raportul este mai degraba o colectie de opinii sau o colectie de referinte partinitoare, decat un studiu adecvat al calitatii stiintifice adecvate.”

Raportul se concentreaza pe faptul ca nu exista nicio dovada ca tigarile electronice ar ajuta fumatorii sa renunte la fumat si insista asupra faptul ca noile gadgeturi sunt o cale catre fumatul traditional. Raportul reflecta la declaratiile anterioare ale unor organizatii din intreaga lume, care nu doresc sa recunosca potentialul pe care tigarile electronice il au.

„Este clar ca expertii ISS au ignorat in mod deliberat articolele publicate in reviste stiintifice, sau cercetarile efectuate de grupul nostru de cercetare…” spune Polosa.

Este un pic surprinzator sa vedem o organizatie de sanatate la nivel national, din afara SUA, care face plangeri nefondate legate de tigara electronica. Daca studiile care au fost realizate pana in prezent ne-au invatat ceva, acel lucru este ca tigarile electronice sunt cu siguranta un mijloc eficient de a renunta la fumat, in niciun caz nu sunt un mijloc de a conduce la fumat.

Din fericire, Italia are un expert cu privire la tigari electronice care probabil va corecta aceste conceptii gresite: Dr. Riccardo Polosa.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s