Tigarile electronice modate – Initial atragatoare, dar potential periculoase

tigara_electronica_modataPiata tigarilor electronice modate este privita de unii vaperi romani ca un lucru bun si in continua dezvoltare. Exista numeroase motive pentru a modifica o tigara electronica, fie pentru a stimula durata de viata a bateriei, fie pentru a crea o cantitate mai mare de vapori, sau pur si simplu pentru a avea o tigara electronica personalizata, lucru care ii atrage pe foarte multi vaperi. Desi acestea sunt bine construite si in conditii de siguranta, au existat cateva rapoarte cu cateva tigari electronice modificate explodate, cu un caz chiar celebru, cel aparut in Florida la inceputul anului 2012.

Ce este o tigara electronica modata?

Pur si simplu, o tigara electronica modata este una care a fost modificata sau construita de cineva acasa, altcineva decat un producator cunoscut. Exita doua tipuri de „modate”, cele traditionale create de utilizator si cele create de un producator. Cele create de utilizator sunt cele mai frecvente si poarta cu ele multe riscuri. Ele, de obicei, sunt alcatuite dintr-o baterie foarte mare, care produce o cantitate superioara de vapori si care are o capacitate de stocare a elichidului mult mai mare. Cele mai obisnuite tigari electronice modate implica diverse lucruri precum acoperirea gaurilor fluxurilor de aer cu banda de celofan pentru a creste productia de vapori. Cei care isi doresc chiar mai mult control asupra tigarilor lor merg mai departe si isi construiesc una, singuri acasa, ceea ce implica si mai multe riscuri, in special asupra bateriei.

Unii producatori au ales sa produca astfel de moduri obisnuite si sa le adauge un dram de siguranta, desigur asta nu inseamna neaparat ca riscurile nu mai exista.

Sunt tigarile electronice modificate periculoase?

Povesti despre fete arse si desfigurate de tigarile electronice modificate explodate, de obicei ii tin pe vaperi departe de aceste modele. Realistic vorbind, majoritatea tigarilor electronice modificate nu explodeaza sau functioneaza necorespunzator in niciun fel, dar exista un risc clar ca acest lucru sa se intample. Acest lucru este foarte probabil atunci cand un utilizator isi creaza propria tigara electronica modificata, deoarece desi sunt necesare anumite cunostinte tehnice de electronica. Pentru a produce o e-tigara modata, calitatea, caracteristicile si siguranta nu sunt in conformitate cu standardele industriei.

In general, bateria este elementul potential periculos la o tigara electronica modificata. Cresterea puterii este una dintre cele mai des intalnite dorinte, dar bateriile modificate pot exploda.

Este clar ca tigarile electronice modificate va ofera mai multe beneficii, insa poarta cu ele si o serie de riscuri. Eu unul sunt foarte multumit de tigara mea Vipercig si sincer nu am nevoie nici de o schimbare de „look”, prin urmare nu cred ca o sa am nevoie sa imi modific bateria. Sfatul meu este ca nici voi sa nu incercati sa va faceti singuri acasa tigarile electronice.

Publicitate

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s