Studiu: Adolescentilor nu le pasa de tigara electronica

Un nou studiu publicat in Journal of Adolescent Health demonstreaza un lucru pe care cei mai multi vaperi il stiu deja: adolescentii nu sunt interesati de tigarile electronice. Realizatorii studiului au intervievat 228 de barbati adolescenti, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani, si au constatat ca doar 2 dintre acestia au incercat tigarile electronice. In ciuda dovezilor, cercetatorii au facut in continuare eforturi dramatice pentru a avertiza impotriva a ceea ce considera ei o poarta de acces catre nicotina. Studiul complet il gasiti aici: http://www.jahonline.org/article/S1054-139X%2812%2900409-0/fulltext

Totusi, aceasta cercetare este promitatoare pentru industrie. Tigarile electronice nu se adreseaza tinerilor adolescenti, acestia pur si simplu nu sunt interesati de ele. Se pare ca  fumul si focul sunt mult mai interesante decat o baterie reincarcabila.

Un lucru pe care nu pot sa il ignor este ca cercetatorii au descoperit ca 152 (67%) dintre respondeni stiau despre existenta tigarilor electronice si ca 41 (18%) dintre acestia ar fi dispusi sa incerce o tigara electronica in cazul in care ar primi una de la un prieten.

Acest lucru ne demonstreaza ca inclusiv adolescentii care stiu de existenta tigarilor electronice nu sunt interesati de ele. Mai mult, majoritatea ar incerca o tigara electronica doar daca prietenul, sau prietena, le-ar oferi una in dar, tipic pentru comportamentul adolescentilor.

Nu este deloc surprinzator faptul ca adolescentii stiu despre un nou produs sau despre o noua tehnologie. Exista pareri care sustin chiar ca aceasta este generatia cea mai constienta de marketingul care exista pe piata. Aceasta ar putea fi si generatia cea mai dezinteresata de pana acum din cauza supra-saturarii de stimulare si publicitate pe care o primesc din mai multe surse: Facebook, TV, Iphone, radio etc. S-ar putea ca aceste lucruri sa constituie o explicatie pentru dezinteresul pe care adolescentii il manifesta in privinta tigarilor electronice.

Oricum nici un vanzator serios de tigari electronice nu comercializeaza aceste produse persoanelor sub 18 ani. Ar fi bine sa se intample la fel si la tigari clasice, insa am vazut la tv reportaje care ne arata contrariul.

Asa ca riscurile ca tinerii minori sa se apuce de vapat tigara electronica, mai ales cei care nu fumeaza sunt aproape nule.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s