Doctor american recomanda tigara electronica pentru renuntarea la fumat

Un doctor american renumit a confirmat public ca el recomanda tigarile electronice pacientilor sai care au incercat sa renunte la fumat fara ajutor si nu au reusit.

Numele doctorului este Keith Ablow, un psihiatru din New York si un colaborator al Canalului de Sanatate Fox News. Si in timp ce numele sau nu este foarte cunoscut pentru vaperii din Romania, Fox News este postul de televiziune numarul unu din America. Asta inseamna ca multi oameni stau si asculta ce are de zis Dr. Ablow.

Ablow a inceput sa recomande in calitate de doctor tigari electronice pentru a renunta la fumat, dupa ce un anumit numar de pacienti i-au povestit succesul lor. Acesti pacienti s-au luptat sa renunte la fumat pana ce au descoperit tigara electronica, dupa care efortul lor s-a incheiat. Ablow sustine ca daca este nevoie de o tigara electronica pentru a face pe cineva sa renunte la fumat, atunci acesta este un instrument care ar trebui promovat de medicii din intreaga lume.

Recunoscand totodata ca exista unele probleme potentiale de sanatate, Dr. Ablow a subliniat ca aceste produse sunt fara indoiala mai sigure decat tigarile din tutun: „Exista cu siguranta controverse cu privire la posibilitatea ca tigarile electronice sunt inofensive. Criticii sustin ca acestea contin nicotina, cu toate acestea studiile efectuate pana in prezent demonstreaza ca tigarile electronice sunt mult mai sigure decat tigarile clasice. In plus, medicii sustin ca nicotina singura, nu poate dezvolta cancerul ci provoaca doar dependenta,” a declarat Dr. Keith Ablow.

Sunt foarte incantat atunci cand profesionisti din domeniul medical, precum Dr. Ablow, vin cu dezbateri bazate pe dovezi concrete. Acesta, a putut sa observe pacientii care au avut de beneficiat de pe urma tigarilor electronice. Ceea ce el a vazut l-a facut sa se razgandeasca si sa se schimbe, de la a fi impotriva tigarilor electronice, la a recomanda cu incredere acum aceste produse pacientilor sai.

Reclame

Un comentariu

  1. Asta da informatie care sa ma bucure. Chiar de nu-l cunosc pe acest medic, care a studiat pacientii si a ajuns la concluzia ca acest instrument ajuta oamenii sa se lase de fumat. Parca as prefera sa citesc de zeci de ori astfel de articole, decat sa citesc articole unde apare dr Ciobanu, care vorbeste…. Eu sunt una care am renuntat la fumat, cu ajutorul tigarii electronice si fara sa merg la medic si fara sa “iau de buna, tot ceea ce s-a spus negativ la adresa tigarii electronice”. Deci, se poate, sa te lasi!
    Cu simpatie, Cristina M!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s