Asa se face un reportaj despre tigara electronica

Ieri am descoperit un reportaj despre tigari electronice, realizat de ziarul BBC. Am fost fascinat si foarte incantat dupa ce l-am ascultat. Si stiti de ce? Pentru ca este un reportaj realizat dintr-o perspectiva neutra, care prezinta pareri atat ale vaperilor si ale medicilor, cat si ale unei companii care se ocupa cu comertul de tigari electronice. Stiu ca poate acest lucru nu este atat de fascinant, insa in zilele nostre este greu sa mai vezi astfel de reportaje la TV, care se prezinte un subiect din toate unghiurile, iar in urma lui tu singur sa iti formezi o opinie.

Presa din Romania si televiziunile prezinta stirile si subiectele intr-o maniera subiectiva (in special legate de tigara electronica), care te determina sa adopti pozitia pe care ei o au. Foarte putine reportaje abordeaza un subiect din mai multe unghiuri, prezentand mai multe pareri, astfel incat tu sa iti poti forma singur o parere. Pur si simplu nu iti permit sa iti creezi o opinie. Interesul financiar primeaza… cine da banul, castiga.

De asemenea, nu pot sa nu fac referire si la medicul care vorbeste in reportaj si care face parte din Asociatia Medicilor Britanici. Atitudinea doamnei este complet diferita de atitudinea pe care o are Dna Dr Magdalena Ciobanu. Spune foarte clar ca nu stiu cat de sigure sunt tigarile electronice pentru ca nu au facut teste pe ele. Asa ar trebui sa raspunda si Dna Dr Magdalena Ciobanu, nu sa vina si sa isi dea cu parerea neavand habar despre tigara electronica… nici nu stiu daca a tinut vreuna in mana… ce sa mai vorbim de teste.

In Marea Britanie, unde este realizat reportajul, sunt aproape un milion de vaperi. Statisticile arata ca aproape cinci milioane de vieti vor fi salvate anul acesta datorita tigarilor electronice, numai in Marea Britanie!

Va invit sa vizionati reportajul:

 

 

Anunțuri

2 comentarii

  1. Mda…. ce tot o aduci in discutie pe cucoana asta de Ciobanu Magdalena? Cred ca-i dai prea multa importanta. Este adevarat, ca si eu ca si tine, ma enervez cand o vad pe la televizor. Cat de curand se vor scumpi taxele la tigari, mai exact de la 1 aprilie si nu ca este Ziua Pacalelilor. Oricum sunt si asa scumpe tigarile. Este un viciu, care statul il promoveaza, parerea mea. Eu astept sa vad cand se va interzice fumatul cam pe peste tot si cu precadere in parcuri, in locurile de joaca pentru copii. Mie imi este usor sa vorbesc, ca peste foarte putin timp implinesc 2 ani de cand am renuntat la tigari cu ajutorul tigarii electronice. Doresc si altora, sa incerce sa renunte la fumat cu acest minunat instrument, sau macar sa abureasca, fara sa mai „deranjeze” pe cel de langa el.
    Cu simpatie, Cristina M!

    • Scriu de „cucoana” ca atunci cand o s-o caute mass-media sa dea de ea si pe aici. 🙂 Poate vor renunta s-o mai cheme pe la tv.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s