Daily Mail isi cere scuze pentru articolul negativ despre tigari electronice

La inceputul lunii am publicat un post despre un articol negativ aparut in ziarul Daily Mail in care se scria ca expertii sustin ca tigarile electronice sunt mai daunatoare decat tigarile obisnuite, dar care nu prezenta niciun comentariu sau argument concret care sa sustina acest lucru. Aveti aici articolul: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2013/02/06/articol-negativ-despre-tigara-electronica-scos-dupa-ce-vaperii-au-facut-plangere/

Fostul director al organizatiei „Actiunea privind fumatul si sanatatea”, Clive Bates, precum si multi alti vaperi din Marea Britanie, au facut o plangere la Press Complaints Commission – organism independent care se ocupa cu plangerile din partea publicului cu privire la continutul editorial din ziare si reviste din Marea Britanie. In urma acestei plangeri articolul a fost scos de pe site.

Ieri, Daily Mail a publicat un articol in care isi cerea scuze:

„Corectii si clarificari:

Un articol publicat in categoria Sanatate pe data de 27 Ianuarie scria ca unii experti sunt de parere ca tigarile electronice sunt mai daunatoare decat cele clasice. De fapt, noi nu stim vreun expert care sustine acest punct de vedere comparativ cu riscurile de cancer, boli de inima si afectiuni pulmonare de la tigarile reale. Ne cerem scuze pentru orice sugestii contrare.”

Din pacate scuzele nu sunt nici pe departe la fel de vizibile cum era articolul, un articol care putea convinge fumatorii sa continue sa fumeze, cu riscul de deces si boli.

Dar, tot este bine ca un ziar atat de important din Marea Britanie a fost atentionat in legatura cu publicarea de articole negative despre tigari electronice fara o baza de adevar. Sunt convins ca si alte publicatii din Marea Britanie au vazut aceasta intamplare si probabil nu vor mai indraznii sa scrie bazaconii despre tigarile electronice.

Ce mi-ar mai placea ca si in Romania sa existe un organism de genul Press Complaints Commission, in care sa putem sa trimitem reclamatii despre aiurelile care apar in presa. La ce articole scriu astazi ziarele la noi, cred ca ar avea mult de lucru aceasta organizatie.

S-a scris mult in Romania despre tigara electronica si toate informatiile au fost false, intoxicari voite catre cititori. Din pacate foarte multi oameni au ramas cu ideea ca tigara electronica este periculoasa si va curge multa apa pe Dunare pana isi vor schimba aceasta idee.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s