Italia si Danemarca se opun Directivei UE, ce urmeaza sa afecteze si tigarile electronice

Senatul Italiei a anuntat ieri ca se opune Directivei privind produsele din tutun pe motiv ca restrictiile care le impune aceasta la tigari, vor conduce la cresterea activitatii pe piata neagra.

„Directiva propusa incurajeaza statele sa actioneze in mod autonom in diferite domenii, cum ar fi: calculul diferitelor emisii de nicotina, gudron si monoxid de carbon; teste suplimentare pentru a calcula ingrediente; cerinte pentru a interzice produsele care contin aditivi specifici; introducerea unui organism de autorizare a noilor produse; introducerea unor noi norme mai stricte privind ambalarea. Astfel de propuneri, evidentiate in documentul concludent al Comitetului Senatului pentru Sănătate la Palazzo Madama, creaza o baza pentru diferente semnificative intre statele membre, care rezulta la crearea unor limitari privind libera circulatie a marfurilor.”

Anuntul italienilor vine dupa ce si Danemarca a facut un anunt asemanator prin care declara ca se va opune Directivei privind produsele din tutun. Acestia se impotrivesc deoarece directiva, printre alte lucruri, va interzice snusul (tutunul de mestecat) si va face tigarile electronice lipsite de valoare. Obiectia pare sa fie mai mult impotriva UE, care potrivit lor s-a intins mai mult decat ii e plapuma, mai degraba decat pentru tigari electronice.

Nu putem decat sa speram ca vor aparea mai multe state membre care se vor impotrivi acestei directive propuse.

Din pacate, nu pot sa nu remarc ca in niciunul dintre cele doua anunturi nu se pune accent pe tigara electronica. Se pare ca tarile nu sunt atat de deranjate de faptul ca aceasta Directiva propusa face tigara electronica inutila. In timp ce este bine ca aceasta legislatie este pusa la indoiala de unele tari, fara obiectii la alte produse ale tutunului (cum este considerata si tigara electronica), exista intotdeauna posibilitatea ca aceasta sa reapara in propunerile viitoare ale UE.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s