Romania adopta Directiva anti-tutun a UE

Plenul Senatului a adoptat intr-o sedinta de luni, Propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea tutunului si a produselor aferente – COM(2012)788 final, care dupa cum bine stiti include si reglementari cu privire la tigara electronica.

Probabil ca unii dintre voi ati mai citit prin ziare acest lucru, dar am vrut sa scriu acest articol in special pentru a va spune sa nu intrati in panica, utilizatori de tigara electronica nu trebuie sa va speriati. Chiar daca Senatul Romaniei a acordat aviz pozitiv acestei propuneri de directiva, acesta a solicitat acordarea unor masuri compensatorii pentru partile afectate. Prin aceasta mentiune importanta unii oameni mai competenti ca mine in acesti domeniu, considera avizul pozitiv ca fiind, de fapt, negativ.

Pozitia Romaniei inca nu este batuta in cuie. De asemenea, dupa cum v-am anuntat si in articolele trecute exista tari care s-au declarat deja impotriva, de fapt, majoritatea tarilor membre s-au declarat impotriva. Singurele care sustin aceasta Directiva sunt Marea Britanie, Franta si Irlanda. Procedural, urmeaza dezbateri in Parlamentul European si in Consiliu. Si cum majoritatea statelor s-au declarat impotriva este foarte probabil ca, in forma in care este acum, aceasta directiva sa nu fie aprobata.

Dragi utilizatori de tigara electronica, deocamdata nu ne ramane decat sa asteptam sa vedem cum vor decurge lucrurile mai departe. Pe aceasta cale, as dori sa va rog ca atunci cand va fi cazul, sa fiti pregatiti sa ne facem auziti. Dar, sa speram ca nu se va ajunge acolo.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s