Un nou studiu indica caracteristicile care fac tigara electronica utila pentru renuntarea la fumat

Pana acum numeroase studii au demonstrat ca tigara electronica este eficienta, insa niciunul nu a explicat de ce. Un studiu publicat in revista Addiction Science & Clinical Practice indica cinci caracteristici cheie care fac tigara electronica utila pentru renuntarea la fumat.

Studiul a analizat un focus grup de 11 utilizatori de tigari electronice care au fost recrutati prin intermediul forumurilor dedicate vaperilor. 10 dintre cei 11 au renuntat complet la fumat cu tigara electronica. Scopul acestui studiu a fost de a obtine o perspectiva calitativa despre cat de eficiente sunt tigarile electronice pe termen lung si de ce.

Au fost identificate cinci caracteristici cheie care explica de ce tigarile electronice sunt eficiente in a ajuta fumatorii sa renunte la tigari:

  1. Feedback bio-comportamental: „Participantii din focus grup au simtit ca vapatul de tigara electronica imita foarte bine fumatul.”
  2. Beneficii sociale: „Notiunea de comunitate a vaperilor a fost reiterata in permanenta in randul participantilor.”
  3. Elemente hobby: „Participantii si-au fost un nou hobby de a colectiona sticlute de e-lichid si tigari electronice.”
  4. Identitate personala: „Majoritatea participantilor s-au identificat ca fiind „vaperi”. Anterior acestia se defineau ca fiind „fumatori”, iar tigarile electronice le-au permis sa isi redefineasca identitatea.”
  5. Diferenta intre renuntarea la fumat si renuntarea la nicotina: „Tigarile electronice le-au permis sa renunte la fumat, dar unii dintre participanti nu si-au dorit sa renunte la nicotina, deoarece se bucura de experienta vapatului pe care o vad ca o trecere de la forma periculoasa de a inhala nicotina din tigari, la forma mai sigura prin tigara electronica.”

Studiul este realizat la o scara mica, dar este important deoarece evidentiaza foarte bine de ce tigarile electronice sunt mai eficiente in renuntarea la fumat decat plasturii si guma cu nicotina.

2 comentarii

  1. Pentru inceput as vrea sa va salut si sa imi cer scuze ca postez aici, dar nu sunt atat de familiar cu site-ul/forumul si nu stiu exact unde ar fi trebuit sa postez. Doresc si eu sa-mi incerc norocul cu o astfel de tigara electronica. Am fost fumator de ocazie de la 15 la 17 ani si apoi fumator serios pana in prezent la 23 ani. Locul de munca pe care-l am acum e unul pasiv, si de o natura mai ciudat si asta imi da un stil mai ciudatel de a fuma. Lucrez in ture de 24 / 48. In cele 2 zile cand sunt acasa fumez cam 1 pachet, deci 10 tigari/zi (exceptand ocazionalul iesit in oras, sau mers in vizita la prietenii care fumeaza) , iar in cea de-a 3-a zi in care sunt la munca fumez 1 pachet si jumate. De mult tot stau noapte si ma gandesc la prostia de care dau dovada aruncand sanatatea si banii pe geam, si ma gandesc ca de data viitoare nu o sa mai fac la fel, dar niciodata nu reusesc. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am zis sa fac o proba si cu acest produs. Si deci apelez la D-voastra in speranta ca voi reusi astfel sa scap de acest viciu urat. Problema e ca nu stiu cum sa incep si care ar fi pasii pe care trebuie sa-i parcurg . Ce model imi recomandati? Ce altceva ar fi bine sa cumpar sau ce anume am nevoie? Care sunt si de unde imi pot procura ‘consumabilele’ .
    P.S. Tigarile fumate de mine sunt Pall mall – culoarea gri(extra light). Va multumesc!

    • Salut Bogdan, ai facut bine ca ne-ai scris. Iti recomand doua variante: daca la servici ai un laptop… ceva cu usb, sa poti incarca si vapa in acelasi timp, mergi pe iVIP de la Vipercig, daca nu ai usb la indemana, mergi pe tigara electronica ego w Vipercig. Ca lichid, daca fumezi extralights, iti recomand un Bright tabaco de la liqua vipercig. Toate acestea le gasesti pe site-ul din dreapta forumului… vezi ca e un banner. Ca pasi, obisnuieste-te cu ea… pe urma redu doza de nicotina, amestecand low cu zero, diminueaz-o permanent, pana ajungi la zero nicotina. Pe urma vei pufai ca dintr-o narghilea, atunci cand ai chef de fan.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s