2700 de procese depuse, dar nu impotriva tigarilor electronice

Nu, acesta este numarul de procese care au fost depuse impotriva Pfizer, compania care produce si furnizeaza Champix, un medicament care a avut consecinte fatale pentru peste 300 de oameni, potrivit FDA.

Cu toate acestea, medicamentul este inca pe piata. Prof. Siegel de la Departamentul de stiinte medicale comunitare de la Universitatea din Boston, care a condus cateva studii despre tigarile electronice, face o afirmatie excelenta pe blogul sau: „in cazul in care ar fi existat atat de multe procese intentate impotriva tigarilor electronice, ati mai fi fost in stare sa cumparati astfel de produse?”

Nu sugerez si nu am sugerat niciodata ca tigara electronica este medicament sau ca este o terapie de inlocuire a nicotinei, ce vreau de fapt este sa pun la indoiala organele de reglementare, aceleasi care vor decide daca tigarile electronice sunt sau nu medicamente si daca va fi asa, ar fi in regula ca 2700 de procese sa fie intentate impotriva lor, deoarece un medicament este in regula sa aibe atat de multe?

Interesant, desi, mai degraba, terifiant, Champix este in continuare prescris si recomandat ca un medicament de inlocuire a nicotinei. Aparent nu exista cercetari care sa determine de ce a provocat cele 300 de decese, cum nu se fac verificari nici asupra celor 2700 de procese… pentru ca totul a fost achitat. Acest lucru ar trebui sa sune un pic ciudat, ar trebui sa traga niste semnale de alarma, dar nu este asa. Asta pentru ca Pfizer a aranjat ca aceste 2700 de procese sa fie in afara instantei, a platit suma gigantica de 237 de milioane de dolari reclamantilor, le-a zis sa isi inchida gura si sa se care acasa.

Nu pot sa nu-mi reamintesc acum de Dna Magdalena Ciobanu, care va recomanda astfel de terapii si care critica vehement tigara electronica. Pe ce motive… cititi articolele respective si veti vedea. Sunt aici pe forum. Folositi functia search, din dreapta sus, si gasiti toate articolele cu dansa. De asemenea va sfatuiesc, pe cei care n-ati citit articolele mai vechi, cautati cuvantul „doctor” si vedeti ce spun doctorii din afara despre tigarile electronice si e-lichide.

Traim vremuri interesante, stim cu totii asta, sistemul financiar se dezintegreaza intr-un ritm alarmant, ce se intampla in Cipru este un experiment care a uimit intreaga lume, si in fiecare zi invatam din ce in ce mai multe despre cat de corupt este sistemul.

Tigarile electronice se confrunta cu o posibila interdictie in UE, desi nu exista procese intentate impotriva lor, desi nu exista decese puse pe seama lor, desi exista numeroase studii care atesta faptul ca tigarile electronice sunt mai sigure decat tigarile din tutun.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s