Nefumatorii nu sunt interesati de tigara electronica! Studiu

Actiunea privind Fumatul si Sanatatea (ASH) nu a gasit un nefumator in Marea Britanie, fie el adult sau tanar, care sa foloseasca in mod regulat tigara electronica.

Studiul realizat recent, a analizat 12.171 de adulti si 2.178 de copii cu varsta cuprinsa intre 11-18 ani, in perioada Februarie-Martie a acestui an. In ciuda numeroaselor avertizari din partea mai multor organizatii (inclusiv FDA) cu privire la utilizarea tigarilor electronice in randul copiilor si adultilor nefumatori, acest studiu nu a reusit sa gaseasca un singur adult sau copil, care nu a fumat niciodata si care sa foloseasca in mod regulat tigara electronica.

Gradul de constientizare al tigarilor electronice a fost de 67% la copiii cu varste cuprinse intre  11-18 ani si de 83% la copiii cu varste cuprinse intre 16-18 ani. Cu toate acestea, „in randul tinerilor care nu au fumat niciodata…0% au declarat ca folosesc tigara electronica in mod regulat si 0% au declarat ca vor mai incerca tigara electronica curand.”

Rezultatele studiului arata, de asemenea, ca „In randul adultilor, utilizarea curenta de tigari electronice…ramane la 0% printre cei care nu au fumat niciodata.”

Asa cum am mai spus, tigarile electronice sunt produse create pentru fumatori, nu pentru copii si nu pentru adultii nefumatori. Aceste produse sunt concepute pentru a ajuta fumatorii sa renunte la tigarile obisnuite pentru a-si imbunatatii sanatatea.

Aceste dovezi contrazic orice temere ca tigarile electronice ar putea contribui la cresterea numarului de fumatori. Dimpotriva, tigarile electronice reprezinta o modalitate de a reduce consumul de tigari. Este timpul ca FDA si alte organizatii, sau medici, sa deschida ochii si sa acorde putina atentie acestor studii.

Aveti aici studiul: http://ash.org.uk/files/documents/ASH_891.pdf

Reclame

3 comentarii

  1. Salut!Imi pare absolut normal,ca un nefumator sa NU fie interesat de tigara electronica,atata vreme cat e.t.este un mijloc/alternativa,specifica fumatorilor,de a renunta la un vciu daunator.Si mai mult decat atat,un nefumator,nu ar putea sa dea sfaturi pro tigara electronica ,unui fumator de traditionale!(in lumina acestui principiu,putem conluziona ca dr.Ciobanu,inamica declarata a tigarilor elctronice,mai ceva ca a fumatului in sine,fumeaza ca o serpoaica!:))Cel mult un nefumator,poate face o trimitere (desii cam slab plauzibila el nefolosind asa ceva )spre tigara electronica,ca o alternativa de a suprima un viciu,insa chiar ma intreb ce fumator l-ar crede!Situatia sta cu totul altfel,atunci cand un fost fumator,ca tine adminule,ca mine,ca …din pacate nu multi,dar „rai”,pe aici pot spune de foloasele utilizarii tigarilor electronice,unui fumator inrait!Este ca si cum eu,as fi interesat de metode de dezalcolizare,atata vreme cat consumul meu de alcool se rezuma la nici un pahar de sampanie baut de revelion!Sa auzim numai de bine ,sa avem numai aburi densi si….sa dea D-zseu sa se ieftineasca si mai mult le-lichidele!

  2. Eu folosesc tigara electronica de un an . La inceput nu prea ma satisfacea deoarece componentele nu erau de calitate si nu eram cunoscator, dar in timp , am strans bani si mi-am luat piese originale . Sunt mandru ca vapez, ma simt mult mai bine si mi am pierdut de mult timp reflexele de fumator . Acest blog m-a ajutat ca si motivare si ii multumesc celui care scrie articolele . Apropo , am 20 de ani , m am apucat de fumat de la 17 ani ,iar la un moment dat mi am dat seama ca imi irosesc timpul cu tigari , ca depind de ele si ca sunt bani aruncati pe nimic , deoarece fumam chiar daca nu ma simteam bine , aveam mereu probleme cu gatul , nu ma puteam concentra , etc. Acum doar vapez, t electronica este ca o mini narghilea , dar fara restul de tutun si chimicale . Si ma simt foarte bine , m am mai ingrasat cateva kg deoarece inainte fumam si doar ce ciuguleam, dar compensez cu miscare . Acum savurez mancarea deoarece ii simt gustul. Si apropo , am si prieteni nefumatori care imi mai cer tigara electronica din cand in cand pentru aroma si aburi 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s