Studiu: E-lichidele de tigari electronice, surprinzator de calitative!

e-lichide_liqua_vipercigUn studiu realizat recent la Universitatea din Geneva, Elvetia, demonstreaza ca e-lichidele de tigari electronice nu sunt chiar un „mister” si ca de fapt cercetatorii stiu mai multe despre acestea decat se declara.

Puteti citi studiul integral aici.

Deseori cei care se opun tigarilor electronice declara ca nu stiu ce este in ele. Cu toate acestea, din punct de vedere stiintific, se stie din ce substante sunt realizate e-lichidele. In general, e-lichidele sunt realizate din nicotina, propilen glicol sau glicerina vegetala si arome. Toate aceste substante combinate atunci cand sunt incalzite produc norul de vapori pe care il inhalam cu totii. Pe de alta parte, se considera ca in fumul de tutun exista intre 10.000 si 100.000 de substante. Pana acum au fost identificate doar un sfert dintre acestea!

Totusi, chiar daca se stiu ingredientele care stau la baza e-lichidului trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt folosite in conditii de igiena maxime. Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, va aduc aminte despre un articol in care am povestit despre cum se realizeaza e-lichidele la Dekang. Il gasiti aici .

Asta au dorit sa verifice si cercetatorii de la Universitatea din Geneva. Acestia au analizat 20 de branduri de tigari electronice, 10 dintre ele fiind in topul e-lichidelor. Cercetatorii au folosit gaze si cromatografia lichida pentru a determina continutul de nicotina, precum si prezenta impuritatilor legate nicotina, etilen glicol si dietilen glicol.

S-a constatat ca „e-lichidele pentru tigari electronice au o calitate surprinzator de buna”, dar si ca nivelul de nicotina din e-lichide a fost in conformitate cu cel afisat pe eticheta. Impuritatile legate de nicotina au fost scazute si foarte scazute. Niciunul dintre e-lichide nu a continut etilen glicol sau dietilen glicol.

Cercetatorii au constatat ca jumatate din sticlute au fost la standardele de impuritati pentru medicamente.

Alte sticlute testate au continut mai multe impuritati decat solutiile de nicotina medicinale, dar conducatorul studiului, profesorul Etter, care are o pozitie destul de neutra in ceea ce priveste tigarile electronice, a concluzionat:

„Daca sunt comparate cu tutunul si nu cu medicamentele cu nicotina, prezenta impuritatilor in e-lichide este foarte putin relevanta, deoarece chiar si cu e-lichidele testate care contin un anumit nivel de impuritati, vapatul de tigari electronice este mult mai putin periculos decat fumatul.”

7 comentarii

 1. Lumea tot pe a lor o crede.sunt mai periculoase ca cele normale.fumam chimicale in loc de tutun,iarba naturala

 2. Eu cred ca tigarile electronice nu sunt promovate cum trebuie datorita grupari Illuminati,cei care controleaza lumea, si doresc diminuarea populatiei, in niciun caz sa ne ajute cu vreo cale mai buna. Cine nu cunoaste rog sa se documenteza despre Illuminati,masonerie,etc,dar bine! Zilnic mai aflu ceva! Pe lovendal.net sunt destule subiecte de genul asta, sau pe youtube cautati demascarea industriei muzicale, sa va faceti o parere despre ei, deoarece tot ei controleaza si industria muzicala!

  • :))) Lol… ai citit prea mult Dan Brown, gogule.

   • Am zis ca daca nu cunoasteti subiectul si credeti ca sunt doar basme mai bine sa ocoliti pana nu va documentati cum trebuie! Eu sunt documentat de aproape 4 ani, si am facut multe legaturi, vas ruga sa incepti chiar acum ca sa va dati seama in ce lume traiti, nu ma apuc sa mai explic ca as putea sa scriu mai mult decat e pe forumu asta si oricum multi ar zice ca aberez! Dar nu credeti tot ce se scrie, incercati sa vedeti si adevarul, sa faceti voi legaturi! A, si nu ma numesc DANcapitan. Si mai vreau sa adaug ca azi am primit comanda de lichide Hangsen, aromele Camel, Rodie, Usa Mix Red, pot sa zic doar ca sunt DEMENTIALE!!!

 3. care sunt cele mai bune brand-uri de e-lichide ???

  • Cam totul e subiectiv la lichide. Din punctul meu de vedere, cele mai bune lichide sunt Liqua Vipercig si Dekang.

   • Ce parere ati avea daca sar interzice tigarile clasice si sa se permita comercializarea doar celor electronice? Un vis probabil care nu se va implini niciodata, dar cum ziceam, tigarile provoaca anual mai mult de 500.000 de decese doar in europa, si cei de la ‘conudcere’ in nici un cazr nu ar vrea sa scada acest numar ci sa creasca, ei ne otravesc usor usor cu tot cea ce consumam si de tot cea ce suntem inconjurati! Stima pentru cine merita!!!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s