Doctorii francezi incurajeaza tigara electronica, romanii inca nu…

Probabil ca ati tot citit in ultima vreme despre faptul ca Franta doreste sa interzica tigara electronica in spatiul public. Ei bine dragilor, aceasta concluzie a tras-o presa din Romania dintr-un raport urias, cu privire la tigarile electronice, pe care cativa experti l-au realizat la comanda Ministerului Sanatatii din Franta. Desi, asta este singura concluzie importanta pe care ziarele au prezentat-o, exista multe altele, care dupa parerea mea sunt esentiale si pe care ar fi trebuit presa sa le prezinte, in primul rand.

Ca de exemplu, expertii care au realizat studiul, in frunte cu pneumologul Bertrand Dautzenberg, recomanda ca, sub nicio forma, guvernul francez sa nu interzica tigarile electronice, fie ele cu nicotina sau nu. Ba chiar mai mult, acestia chiar recomanda Frantei sa se opuna Directivei UE cu privire la impunerea unui nivel maxim de nicotina de 4 mg/ml la e-lichidul pentru tigari electronice.

Totodata, aceeasi doctori recomanda guvernului sa se implice in promovarea acestui produs destinat renuntarii la fumat si sa nu fie ingradit in nici un fel accesul fumatorilor catre tigarile electronice.

„Expertii recomanda ca accesul la tigarile electronice sa nu fie oprit, deoarece, avand in vedere datele actuale, se pare ca acestea reduc pericolul atunci cand inlocuiesc tigarile din tutun. ”

Puteti citi raportul aici

Este adevarat ca expertii recomanda si interzicerea tigarilor electronice in spatiul public, pe motiv ca ii „intarata” pe altii sa fumeze, un motiv aiurit, daca ma intrebati pe mine, insa aceasta concluzie este irelevanta pe langa rezultatele prezentate mai sus. In raport, expertii recomanda chiar comercializarea tigarilor electronice in farmacii, daca acestea vor fi reglementate ca si medicamente.

Imi pare foarte rau ca presa din Romania nu a scris si lucrurile pe care eu le-am prezentat mai sus, deoarece acestea sunt cele care intr-adevar conteaza pentru oameni. Lumea are nevoie sa stie ca medicii sunt pentru tigarile electronice si sa vada ca ei sustin aceste produse. Este pacat ca oamenilor li se rapeste astfel sansa de a primi informatia corect, de a trage propriile concluzii si de a decide ce este mai bine pentru ei.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s