UE a votat sa interzica tigara electronica, sa pastreze tigarile clasice pe piata si sa colecteze taxe in continuare

Da ati citit bine, Comisia pentru Mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI) a votat ieri ca tigarile electronice sa fie reglementate ca si medicamente, in tip ce tigarile clasice pot fi vandute in continuare.

Noua Directiva nu va intra inca in vigoare. Aceasta va fi supusa din nou la vot in timpul unei sesiuni plenare (sesiune de vot a membrilor UE), in luna septembrie.

Lupta continua!

Cu toate ca aceasta Directiva nu este in favoarea noastra, a vaperilor, dar si a oamenilor din Uniunea Europeana, noi trebuie sa continuam sa luptam.

Avem totusi o speranta, prin faptul ca, cei care se ocupa de partea juridica la UE considera aceasta legislatie ilegala. Comitetul juridic al UE a votat impotriva legislatiei din acest motiv, iar Sir Francis Iacov QC, fostul avocat general la Curtea Europeana de Justitie a descris decizia de a interzice tigara electronica ca fiind:

„o masura absurda, care este susceptibila sa fie anulata deoarece contravine cu principiului proportionalitatii si / sau principiul de non-discriminare”

Am tot discutat in ultima vreme ce presupune aceasta decizie, pe langa faptul ca nimeni nu va putea obtine aceasta autorizatie este practic si tehnic imposibil ca tigara electronica sa fie medicament. Si avem deja exemple in acest sens, o companie care comercializeaza tigari electronice in Marea Britanie se chinuie de cativa ani sa faca asta si nu a reusit.

Dar, vom vedea cum vor decurge lucrurile mai departe….va voi tine la curent cu ultimele noutati!

3 comentarii

  1. Salut!Ca sa vezi,adminule.eu am auzit ieri stirea la radio,era cam asa ,”Pentru a sensibiliza si mai mult fumatorii ,de efectele nocive ale fumatului,ENVI ,obliga fabricantii de tigarete,sa tipareasca pe pachete,imagini ,pe suprafata a 75% din pachet”Vezi Doamne,ca asta i-ar face pe dropiile bipede ,sa renunte la fumat..ce sa spun…iar de tigarea electronica „tigarile electronice sa fie reglementate ca metode alternative de renuntare la fumat,cu rol de medicament”…..asa ca ,vezi Doamne,mi-ar trebuii reteta ca sa imi cumpar lichid?????de la doctorul de familie care inca fumeaza?Asta e absurd.Am vrut sa te intreb de ieri,daca stii ceva mai in amanunt…
    Si mai e ceva:oare din 2004 ,acte incercari nu a facut UE sa interzica tigara electronica?Daca atunci era mai usor,si e.t. a „supravietuit” asa va fi si acum.Sa facem o paralela intre aparitia motorului electric la automobile,A aparut inca din anii 70 insa marile companii petroliere,interesele,a facut imposibila dezvoltarea sa pe piata,insa cu multa persuasivitate a reusit totusi sa se impuna,incat azi se fabrica masini cu motoare electrice,ba chiar sunt concursuri GP la motociclsm…..electro-vitezan:))Ori,noi sa nu uitam un lucru!!!Proiectul motoarelor electrice a fost „ucis”inca din fasa,nu ca in cazul e.t.care a inceput sa fie o industrie….daca numai in Italia care a introdus e.t.dupa noi,,au ajuns a lucreze 70000 de insi in asa ceva,ce sa mai spunem de China.Chiar alaltaieri citeam despre CEO de la Hangsen,care in 2005 a investit 2 milioane de dolari…,insa ,cu articole si cifre sigur tu ,adminule ,esti mult mai in tema…
    Oricum ,concluzia este ca nu se vor interzice,desii incercari din partea UE vor mai fi,insa din ce mai mici si mai nesemnificative…..insa ,sper ca esti de acord cu mine adminule,ca oricat de nesemnificative ar fi ,pe noi vaperii tot ne vor scoate din sarite ,si ne vor da palpitatii.Alt motiv pro-e.t. ,a acela de discriminare ,invocat de acel avocat,iar un alt motiv este si acela ca mie ca stat UE imi propune,nu ma poate silii-asa cum s-a pronuntat si d-nul Mancini,insa evident in alti termeni-,asta insemnand ca lupota noastra ca vaperi trebuie sa continua avand un mai mare contur.E momentul sa ne centralizam!Sa luptam pentru drepturile noatre ,pentru promovarea e.t.,mai ales ca noi oricum am fi luptat si daca nu era UE ,cu reglementarile ei de kkt.,insa nah,ce vrei daca membri in consiliul UE sunt si alde minti luminate ca aia mica a lui Base,a carei buzite apetisante ca doi mititei,o impiedica sa vorbeasca macar corect gramatical,dara-mi-te si lucid.Ia nu va mai speriati atat ,si mai bine adminule,da-i bataie cu asociatia aia!:))Daca ai nevoie de un economist,stiu eu pe unu,care e si vaper:)),conteaza pe mine.Sa aveti aburi densi!

  2. Am citit articolul, nu am vazut nimic la tv, recunosc nici nu prea urmaresc asa cu incrancenare, dar ar fii o tampenie sa se interzica tigarile electronice. Lupta cred ca se da din motive, ca piata de tigarie electronice a crescut si sigur a crescut, pentru ca in 2011 cand eu am inceput sa aburesc aceste tigari se vindeau doar pe internet, acum fiind foarte mult magazine care comercializeaza electronice. Pe mine nu ma mai afecteaza cam in nici un fel, nici un fel de decizie, dar pe sotul meu sigur l-ar afecta, mai ales ca are si el ceva vechime de 2 ani fata de mine care am 2 ani jumatate. El fiind plecat in afara tarii, a fost nevoit sa fumeze tigari normale (6 luni) si datorita achizitiei mai ieftine si datorita ca nu se putea achizitiona cu tigari electronice sau componente sau lichid.. Cu simpatie si sper din suflet sa nu se dea nici o decizie „tampita” in acest sens”, Cristina M!

  3. Daca tigarea electronica este cu adevarat buna si ajuta lumea sa se opreasca de acest viciu spurcat,fumatul, si astfel salvand mii de vieti sau chiar sute de mii( eu cred ca este buna), am o presimtire, din pacate, ca mult nu o sa mai existe pe piata. Pentru ca in aceasta lume tot ce e bun trebuie sa dispara!!!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s