Tigara electronica – Probleme cu dependenta

tigara_electronica_dependenta_1Tigarile electronice reprezinta un subiect interesant pentru multe dintre autoritatile de sanatate publica, dar si pentru oameni in general. In ultima vreme am observat ca se aduce in discutie din ce in ce mai des problema dependentei. Daca tigara electronica creeaza dependenta? Este ok sa renuntam la tigari printr-o alta tigara? Si lista poate continua…

Presedintele de la Centrul National de Toxicomanie si Abuz de Substante, la Universitatea Columbia (CASAColumbia), a declarat intr-un articol pentru Huffington Post: „Dependenta in sine, este o boala complexa a creierului care – chiar si in absenta altor efecte asupra sanatatii – trebuie considerata o conditie defavorabila. Implementarea de controale puternice si interdictii dure pentru tigarile electronice reprezinta singura modalitate de a proteja utilizatorii de dependenta de tigari electronice.”

Multe persoane care sprijina tigara electronica ar fi de acord cu aceasta declaratie. Piata de tigari electronice este formata, aproape in intregime, din persoane care s-au confruntat deja cu dependenta de fumat. Cu toate astea, ei sustin comertul cu tigari electronice. Ei sustin acest lucru, deoarece dependenta de fumat este atat de profunda si de daunatoare, incat posibilitatea de a deveni dependenti de tigarile electronice este o alternativa de dorit. Ideea ca pot scapa de viciul de a fuma printr-un instrument care s-a dovedit eficace si sigur…ii incanta!

Intr-o lume in care nu ar exista fumatul, acest lucru ar putea fi un argument puternic impotriva e-tigarilor. Insa, aproximativ 20% din populatia lumii este inca dependenta de fumat. Cercetarile realizate pana in prezent au constatat ca utilizatorii de tigari electronice, de cele mai multe ori, au inlocuit dependenta lor de fumat cu tigara electronica. Tigarile electronice in sine par a nu fi o sursa de dependenta, din contra ele s-au dovedit a fi o modalitate de a scapa de ea.

AICI aveti un studiu realizat in Marea Britanie care demonstreaza ca nefumatorii, fie ei adulti sau adolescenti, nu sunt interesati de tigara electronica.

Un comentariu

  1. asa si este eu am scapat de fumat cu tigarea electronica, insa nu pot spune ca sunt dependenta de ea, „o car” e drept cu mine peste tot sa nu duc” lipsa” cica insa ultima oara cand am incarcat-o a fost acum 7 luni cred, lichid cam tot pe atunci i-am pus si inca functioneaza, dar cred ca am vapat in total vreo 20 de fumuri in aceasta perioada si doar in bar de fumatori, in rest nu simt deloc nevoia … deci clar nu da dependenta… in plus eu eram fumatoare de peste 27 de ani deci stiu ce spun si cunosc ce este aceea dependenta


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s