Exista beneficii daca renunti la fumat, dar continui sa inhalezi nicotina?

electronic-cigarette-companyAparent, Asociatia Americana a Inimii nu este sigura daca exista beneficii daca renunti la fumat, dar continui sa inhalezi nicotina, cum este in cazul vaperilor si al persoanelor care folosesc inhalatorul cu nicotina.

Potrivit directorului Asociatiei Americane a Inimii, citat la WebMD: „Ele (tigarile electronice) sunt dispozitive care livreaza nicotina, destinate pentru a fi utilizate ca o tigara. Ce se intampla cu un fumator care opreste inhalarea gudronului din tigari si inhaleaza doar nicotina? Nu stim. ”

Daca tinem cont de aceasta declaratie, aceeasi intrebare ar trebui sa ne-o punem si in cazul inhalatoarelor cu nicotina, deoarece si in cazul acestora fumatorii renunta la gudron, dar continua sa inhaleze nicotina.

Asociatia Americana a Inimii doreste sa ne faca sa credem ca nu exista suficiente dovezi stiintifice care se demonstreze ce se intampla cu o persoana care renunta la fumat, eliminand astfel expunerea lor la gudronul din tigari, dar care continua sa inhaleze nicotina (dar intr-un mod mai „sigur”).

Adevarul este insa, ca noi stim exact ce se intampla folosind tigari electronice: se reduce considerabil riscul de a face anumite boli si riscul de deces.

Cum este posibil ca in 2013, Asociatia Americana a Inimii sa nu fie constienta de faptul ca gudronul (impreuna cu alte zeci de mii de substante chimice si mai mult de 60 de substante cancerigene cunoscute) si nu nicotina, provoaca cea mai mare parte a bolilor legate de fumat?

Te-ai astepta ca o astfel de declaratie sa fie facuta de un reprezentant al companiilor de tutun sau de cineva care nu are cunostinte deloc in acest domeniu, dar sa spuna asta cineva care are o scoala si o specializare in asa ceva este destul de greu de inteles.

Sunt tare curios daca se va vota pe 8 octombrie, in Parlamentul European ca tigarile electronice sa fie incluse la produse farmaceutice. Sunt disperati maharii medicamentelor sa puna gheara pe ele. V-am explicat ca daca se ajunge la aceasta reglementare ne vom lua adio in cativa ani de la progresul tigarilor electronice.

Este de-a dreptul socant cum anumite organizatii, fondate de medici si conduse tot de acestia, fac astfel de declaratii pentru a induce in eroare fumatorii. Din nou, imi vine in cap o intrebare pe care mi-am tot pus-o de mai multe ori, „Oare medicii acestia au uitat ca vocatia lor este sa vindece oamenii? ” Oare medicii acestia au uitat ca menirea lor este sa ajute oamenii sa aibe o sanatate mai buna? Au ajuns toti la mana companiilor farmaceutice. Cred ca aceasta industrie a medicamentelor va deveni cea mai importanta forta financiara din lume.

4 comentarii

 1. salut si tin sa te anunt ca medicii au cam uitat sa mai vindece oamenii si vin cu argumente pro sau contra tigarii electronice din pacate sunt si la mana marilor companii farmaceutice si a firmelor producatoare de medicamente .
  Nimeni nu poate sa interzica fumatul electronic pentru ca nu dauneaza si nu face rau nimanui

  • Asa cum motorul pe baza de apa, ce se inventase… s-a dat la fund, la fel ca alte inventii bune pentru noi, interesele financiare are maharilor pot influenta accesul in piata al produselor. Partea nasoala pentru ei, e ca s-au trezit cam tarziu, multi oameni au incercat deja tigara electronica. Acum ramane de vazut ce mai pot face ca sa le faca disparute, daca mai pot.

 2. Interzicerea tigarilor electronice este stupida si nefondata. Te poate ajuta sa reduci numarul de tigari, reduci banii cheltuiti si numai un fumator poate sa inteleaga realul ajutor.

  • salut si respect vasile ai dreptate ca interzicerea tigarilor electronice este nefondata si pe linga asta nimeni nu poate sa vina cu tot felul de
   presupuneri care nu sunt adevarate spre exemplu unul ucare fumeaza nu va renunta la tigari ca sa vapeze tocmai pe motivul ca sunt mai daunatoare tigarile electronice ceea ce nu este adevarat
   eu am, 1 an de zile de cand vapez si ma simt foarte bine vapez aproape peste tot la serviciu acasa la restauratnt chiar si -in ratb chiar daca unii se uita ciudat la mine eu voi continua sa vapez
   Bafta si vapori densi


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s