Ce schimbari va aduce amendamentul 170 pentru industria de tigari electronice?

tigara electronica ueAmendamentul 170 este parte a Directivei anti-tutun si a fost votat de membrii Parlamentului European.

Dupa cum deja stiti multi dintre voi, Directiva anti-tutun a avut ca scop reglementarea tigarilor electronice ca produse medicamentoase, dar dupa un lobby puternic din partea comunitatii vaperilor si cu ajutorul mai multor europarlamentari, s-a renuntat la aceasta idee pentru a veni cu alte reglementari corecte.

Dar, ce reglementari va aduce totusi amendamentul 170?

Se pare ca amendamentul 170 va incerca sa acopere toate semnele de intrebare ridicate de cei care se opun industriei de tigari electronice. Dintre acestea as dori sa amintesc cateva foarte importante:

1. Tigarile electronice nu vor fi comercializate celor cu varsta sub 18 ani. Dupa cum stiti exista deja o regula nescrisa in aceasta privinta, insa nu exista nicio lege in acest sens.

2. Limita superioara pentru e-lichide va fi de 30 mg de nicotina. Niciun e-lichid care va contine mai multa nicotina nu va putea fi comercializat.

3. Publicitatea, una dintre principalele motive de ingrijorare a autoritatilor. Acestia sunt de parere ca tigarile electronice promoveaza fumatul, iar faptul ca in reclame apar actori de la Hollywood care promoveaza vapatul ca fiind cool, acest lucru va incuraja copiii sa se apuce de fumat. Noi stim ca tigarile electronice nu sunt un produs care sa promoveze fumatul, dar se pare ca amendamentul 170 va supune tigara electronica la aceleasi reguli ca si tigarile din tutun, in ceea ce priveste publicitatea.

4. Fara mentiuni cu privire la sanatate. Se pare ca exista unele companii de tigari electronice pretind niste beneficii asupra sanatatii care nu exista. Eu unul nu am facut altceva decat sa va tin la curent intotdeauna cu studiile care apar pe acest domeniu, nu am inventat nimic. Nu stiu ce inventii scot unii comercianti, insa pe acest principiu eu unul as propune si ca medicii care spun minciuni despre tigara electronica sa fie sanctionati!

5. Avertismente privind sanatatea. Toate ambalajele pentru tigari electronice vor trebui sa includa un avertisment privind sanatatea, care sa precizeze si ca acest produs este destinat exclusiv utilizarii de catre fumatori, dar si faptul ca aceste produse contin nicotina, care este o substanta ce provoaca dependenta.

6. Amendamentul 170 propune continuarea cercetarii si o revizuire a acestor reglementari propuse, in termen de 3 ani.

7. Amendamentul 170 solicita ca anumite procese de productie si standarde UE sa fie respectate.

Dupa cum puteti vedea, aceste reglementari sunt convenabile si acopera toate problemele care au fost ridicate de catre cei care sunt impotriva tigarilor electronice.

Tigarile electronice nu sunt medicamente, aceste produse sunt o alternativa pentru tigarile din tutun, iar Amendamentul 170 recunoaste acest lucru. Aceste reglementari vor permite industriei sa creasca si nu vor impovara aceasta industrie cu costuri, care ar putea pune la  pamant aceasta industrie.

Desigur, pana la Craciun mai este timp si pot aparea si alte propuneri. Atunci vom stii cu siguranta care vor fi noile reglementari impuse de UE pentru industria de tigari electronice.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s