Italia doreste sa legalizeze vapatul de tigari electronice in public

italia_legalizeaza_tigara_electronicaDa ati citit bine, Ministerul Sanatatii din Italia doreste sa legalizeze vapatul de tigari electronice in locurile publice (restaurante, cinema, baruri etc), unde fumatul de tigari de tutun va continua sa fie interzis. Acest lucru exista deja, dupa cum bine stiti cu totii, noi vaperii folosim tigara electronica oriunde ne dorim, insa se pare ca Ministerul Sanatatii din Italia doreste ca acest lucru sa fie oficial. Atentie, Ministerul Sanatatii din Italia a facut aceasta propunere… as putea spune ca acest lucru este chiar de apreciat.

Cu toate acestea, surpriza vine si cu o restrictie, va fi interzisa utilizarea de tigari electronice in scoli. Daca ma intrebati pe mine, mi se pare o decizie corecta si indreptatita, pana la urma tigara electronica contine totusi niste substante care nu ar trebui inhalate de copii, cum e nicotina. Bine, daca stam sa ne gandim si fumatul este interzis in scolile din toata lumea, dar daca te aflii in pauze, la unul din colturile scolii este imposibil sa nu vezi un copil/adolescent fumand. Insa, sa zicem ca aceasta decizie este totusi spre binele copiilor.

Sigur ca toata Italia a ramas surprinsa dupa acest anunt, insa cei implicati in luarea acestei decizii au zis ca „nu s-au lovit la cap” :)) si ca au hotarat acest lucru pentru ca „vaporii nu sunt acelasi lucru cu fumul de tigara.” Se pare ca acestia au analizat mai bine lucrurile si, probabil, ca au discutat si cu expertul Riccardo Polosa, de la Universitatea din Catania, care a fost implicat in realizarea mai multor studii despre tigarile electronice.  (Aveti aici unul dintre ele https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/10/05/asociatia-italiana-anti-fumat-e-pro-tigari-electronice/)

Ministrul italian al sanatatii, Beatrice Lorenzin, a vorbit chiar impotriva eforturilor Uniunii Europene de a clasifica tigarile electronice ca medicament. Dupa cum se vede, cu siguranta, Italia incepe sa vada tigarile electronice intr-o lumina pozitiva, asa cum ar trebui de altfel sa fie privit acest dispozitiv pretutindeni.

Meanwhile, in the land of choise (aka Romania) vapatul de tigari electronice este interzis la cinema, medicii isi dau cu parerea fara sa aibe habar despre acest dispozitiv, europarlamentarii nu ne prea ofera sustinere, iar Ministerul Sanatatii are probleme mult mai grave ca sa se mai streseze de noi…

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s