Summit pentru tigari electronice in Marea Britanie

summit_tigari_electronicePeste 200 de experti in sanatatea la nivel international, oameni de stiinta, autoritati de reglementare, precum si persoane care se ocupa cu comertul de tigari electronice s-au intrunit saptamana aceasta, la Londra, pentru a discuta despre tigarile electronice. Cu totii au discutat despre potentialul de a salva milioane de vieti pe care tigarile electronice l-ar avea daca fumatorii ar fi incurajati sa renunte la tigarile din tutun.

Robert West, profesor de psihologie a sanatatii la Universitatea College, din Londra, a vorbit in fata delegatilor, entuziasmat de potentialul pe care tigarile electronice il au: „Marea intrebare si motivul pentru care suntem aici este daca acest obiectiv poate fi realizat si cum este cel mai bine sa o facem… si ce fel de mediu cultural si legislativ trebuie creat pentru a-l atinge. Cred ca poate fi atins, dar ca este o speranta, o promisiune, nu o realitate.”

Ceea ce Robert West doreste sa spuna este ca singurul impediment pe care el il prevede, ar fi posibilitatea ca potentialul tigarilor electronice sa nu fie permis de realizat. Cu autoritatile si guvernele care au propus deja reglementari mai stricte cu privire la tigari electronice in Europa si mai departe, posibilele milioane de vieti salvate pot fi in pericol. Aceste lucruri ii face pe cercetatori, sa incerce sa determine cat mai rapid si cat mai exact care sunt beneficiile tigarilor electronice.

Consultantul privat, Dr. Jacques Le Houezec, anticipeaza ca este un moment emotionant pentru cercetatori si oameni de stiinta care si-au dedicat viata profesionala pentru a gasi si a combate efectele consumului de tutun si nicotina.

„Suntem in domeniul asta de foarte mult timp, acest lucru pentru noi este o revolutie”, a declarat dr. Le Houezec. „Fiecare adolescent incearca ceva nou, multi incearca sa fumeze. As prefera sa incearce o tigara electronica in locul tigarilor obisnuite”.

Este foarte bine ca oamenii de stiinta din intreaga lume, precum si experti in domeniul tutunului, au avut o atitudine pozitiva fata de tigara electronica. Poate cel mai important, cu totii au recunoscut ca acest dispozitiv are un potential urias de a salva milioane de vieti.

Ma bucur ca a avut loc aceasta intrunire, insa regret ca nu a fost promovata in media foarte mult. Ma deranjeaza ca atunci cand apar tot felul de stiri de cacao, acestea sunt preluate instant de toata mass-media, iar cand apar stiri bune, constructive, ele nu sunt promovate. Oare am ajuns sa promovam in aceasta lume raul si gandirea negativa, in loc sa promovam binele si gandirea pozitiva?

Nu am vazut in Romania niciun articol legat de acest subiect, nu au aparut medici la tv care sa isi dea cu parerea….Oare de ce? Au inceput oamenii sa fie neinteresati de sanatate?

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s