Tigarile electronice au depasit piata de plasturi si guma cu nicotina in Europa

Tigarile_electronice_au_depasit_piata_de_plasturi_si_guma_cu_nicotina_in_EuropaIn 2013, piata europeana a terapiilor de inlocuire a nicotinei (plasturi si guma cu nicotina, pastile si multe altele) a scazut cu 7%. Asta inseamna un total de aproximativ 100 de milioane de euro, mai putin decat incasarile din 2010 si mai putin decat incasarile care se presupune ca le-a avut industria de tigari electronice anul trecut. Nu este de mirare ca cei din industria farmaceutica sunt atat de inversunati impotriva industriei de tigari electronice.

Nu exista nicio cercetare oficiala care sa compare cele doua piete, insa este foarte probabil ca tigara electronica sa fi fost factorul principal al declinului pietei terapiilor de inlocuire a nicotinei. Cresterea masiva a vanzarilor de tigari electronice in Europa nu se putea intampla fara a afecta negativ piata tigarilor din tutun, dar si a terapiilor aprobate de renuntare la fumat.

Aceste cifre au fost facute publice de catre un ziar din Franta. Mai multe informatii gasiti aici http://www.challenges.fr/economie/20140122.CHA9471/tabac-comment-l-e-cigarette-est-en-train-de-tuer-les-patchs.html

Companiile farmaceutice au fost implicate in dezbaterile cu privire la tigara electronica, inca de la aparitia ei pe piata. Chiar si atunci cand nu au fost implicate direct, companiile farmaceutice, precum Glaxosmithkline sau Johnson & Johnson, au avut grija sa finanteze experti care sa asiste la diverse dezbateri. Un astfel de caz este cunoscut si in Romania, este vorba despre Dna Dr Magdalena Ciobanu (Aveti aici mai multe detalii https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/06/21/de-ce-dr-magdalena-ciobanu-critica-tigara-electronica ).

Companiile farmaceutice au castigat milioane de euro, ani de-a randul, distribuind produse ineficiente sau aproape ineficiente de renuntare la fumat. Cea mai mare rata de succes pe care au putut sa o ofere este de aproximativ 6-7%, ceea ce este foarte aproape de procentul celor care reusesc sa renunte la fumat fara nici un ajutor (de 4%). Mai mult, studiile au aratat ca pe termen lung, 99% dintre fumatorii care au renuntat folosind astfel de metode se intorc la un moment dat la fumat.

Insa, in acest „paradis” al companiilor farmaceutice au patruns tigarile electronice, care ofera intr-adevar o modalitate de a renunta la tigarile din tutun. Iar pe masura ce oamenii se vor „destepta” si vor intelege de fapt cum decurg lucrurile in aceasta privita, vor alege tigarile electronice si vor refuza sa mai umple buzunarele companiilor farmaceutice.

Reclame

Un comentariu

  1. Imi pare nespus de bine ca tigarea electronica reuseste sa doboare celelalte piete.Este intr adevar cea mai satisfacatoare sursa de nicotina, pt.toti fumatorii care vor sa renunte la tabacul original si deosebit de periculos.Folositi o in continuare cu incredere.E cea mai tare din parcare !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s