Studiu: Fracezii au renuntat la fumat datorita tigarilor electronice

Eiffel-Tower-Paris-FranceSunt mereu incantat cand am ocazia sa va prezint studii care arata cat de eficiente sunt tigarile electronice. Din pacate, in ultima vreme am din ce in ce mai rar ocazia, dar totusi sper ca lucrurile sa nu ramana asa.

Un studiu aparut de curand in Franta arata ca tigarile electronice sunt responsabile direct de scaderea numarului de fumatori. Potrivit Dr. Phillips, care scrie si pe site-ul TobaccoHarmReduction.org, studiul arata ca 1% din totalul populatiei din Franta a folosit tigara electronica pentru a renunta la fumat.

Important la acest studiu este modul in care a fost realizat. In loc sa caute utilizatori de tigara electronica care sa participe la sondaj si care probabil ar fi facut-o foarte incantati, sondajul a fost realizat pe un esantion general, din totalul populatiei franceze. Cercetatorii au chestionat 2052 de persoane cu varste cuprinse intre 15-75 de ani, fara a stii nimic despre ei sau despre obiceiul lor de a fuma/vapa.

Studiul a pus intrebari cu privire la obiceiul de a fuma, despre gradul de constientizare cu privire la tigarile electronice si cat de des sunt utilizate acestea. 1% dintre participantii la studiu au declarat ca au renuntat la fumat cu tigara electronica. 1% din totalul populatiei reprezinta aproximativ 6% din totalul fumatorilor din Franta. Populatia totala a Frantei este de aproximativ 65.8 milioane, deci 1% din populatie este de 658,000. Avand in vedere ca exista aproximativ 14 milioane de fumatori din Franta, 658.000 reprezinta putin sub 6% din total. In orice caz, rezultatul este incredibil!

Daca ar fi luat in considerare acest studiu, nu s-ar mai putea spune ca tigarile electronice nu sunt dispozitive eficiente de renuntare la fumat.

Sper ca aceste rezultate pozitive sa fie preluate de presa internationala, desi ma cam indoiesc ca se va intampla asta. In goana dupa senzational, presa pare sa publice numai articole care ar putea starni groaza in mintea oamenilor, desi acestia au dreptul sa stie si partile negative si partile pozitive legate de un subiect.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s