Studiu: Tigara electronica competitor direct pentru tigarile din tutun in Anglia

tigara_electronica_3In contrast cu parerile multor persoane care sustin ca tigarile electronice sunt un mijloc de a te apuca de fumat, noi dovezi din Anglia sugereaza opusul si anume ca tigarile electronice sunt un ajutor care accelereaza renuntarea mai fumat.

Potrivit unui studiu, realizat de University College London, consumul de tigari electronice in Anglia a fost foarte scazut in 2011, insa in 2012 a crescut foarte mult si a continuat sa creasca constant, pana in primul trimestru din 2014. Rezultatul esential al acestui studiu este ca rata anuala de renuntare la fumat (adica procentul fumatorilor care si-au dorit sa renunte la fumat in ultimul an), care a atins un minim de 4,6% in 2011, a crescut semnificativ la 6,2% in 2012, 6,1% in 2013 si 8,7% in primul trimestru al anului 2014, concomitent cu cresterea uimitoare a utilizatorilor de tigara electronica in randul fumatorilor.

Cresterea numarului de utilizatori de tigara electronica din Anglia a fost asociata cu o crestere dramatica a numarului de fumatori care au incercat sa renunte la tigari (de la 33,5% in anul 2011 la 40,3% in anul 2014) si cu o crestere a ratei de succes in randul fumatorilor care si-au dorit sa renunte (de la 13,7% in 2011 la 21,4% in 2014).

Cresterea numarului de vaperi a fost, de asemenea, asociata cu o accelerare in scaderea prelevantei fumatului.

Luate impreuna, aceste date sugereaza ca utilizarea pe scara larga a tigarilor electronice in randul fumatorilor a accelerat rata de renuntare la fumat.

Nu ne surprind deloc aceste rezultate, in fond cu totii stim ca vapatul este cheia prin care fumatorii pot renunta la tigarile din tutun. Desigur, astfel de studii ar trebui realizate in mai multe tari pentru a incheia o data pentru totdeauna speculatiile care sustin ca tigarile electronice nu sunt decat o modalitate de a te apuca de fumat.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s