FDA introduce noi reguli pentru tigara electronica, mai permisive decat UE

FDA_tigara_electronicaFDA a lansat in cele din urma, saptamana trecuta, noi reguli pentru a reglementa industria de tigari electronice din SUA. Desi multi se temeau de acest moment si se asteptau la ce e mai rau, noua propunere include multe reguli care se aplica deja. Mai mult decat atat, sunt chiar mai permisive decat restrictiile introduse de UE pentru tigara electronica. Pe scurt, publicitatea, aromele si vanzarea pe internet nu sunt interzise.

Cea mai „drastica” schimbare cere companiilor producatoare de tigari electronice din SUA sa depuna o cerere pentru toate tehnologiile si produsele lansate, incepand cu 2007. FDA va revizui aceste produse si va decide daca vor ramane pe piata. Acest lucru se aplica in mod eficient cu multe alte produse, insa vom vedea daca va functiona si pentru tigara electronica. Aceasta cerere trebuie depusa in termen de 2 ani, iar FDA va revizui produsele cand va avea timp, pentru ca nu exista nicio limita introdusa in regulament.

Aceasta este probabil partea cea mai „delicata” a noului regulament deoarece permite celor de la FDA sa ingroape in birocratie industria de tigari electronice. Desi, produsele pot fi comercializate pe durata perioadei de aprobare, companiile pot investi in marketing, distributie, infrastructura si sa se trezeaza apoi cu un raspuns negativ de la FDA.

Daca mai luam in calcul si faptul ca FDA nu se oboseste prea tare sa raspunda cererilor depuse, lucrurile devin si mai complicate.

Nu se stie daca FDA va trata tigara electronica corect sau daca, pur si simplu, acest regulament este doar o forma mai putin vizibila de a pune bete-n roate industriei, sau de a incetini progresul tehnologic. Dupa cum bine stiti, se cauta noi solutii pentru a imbunatatii siguranta tigarilor electronice de aceea si apar aproape lunar, daca nu zilnic, noi modele. Insa, daca aceste luni se „transforma” in ani, iarasi nu este bine pentru industria de tigari electronice.

Ramane de vazut cum vor decurge lucrurile, deocamdata regulile par a fi cat de cat justificate, insa sa nu uitam ca banii pot schimba situatia…

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s