Numarul utilizatorilor de tigari electronice din UK s-a triplat

tigara_electronica_marea_britanie_2Numarul persoanelor care folosesc tigari electronice in Marea Britanie s-a triplat in ultimii doi ani, ajungand la 2.1 milioane, estimeaza o organizatie de binefacere in sanatate. Daca tinem cont de aceste cifre, asta inseamna ca jumatate din fumatorii din Marea Britanie au incarcat tigara electronica, comparativ cu 8% in 2010.

Un alt studiu a constantat ca majoritatea utilizatorilor folosesc tigari electronice pentru a reduce consumul de tigari de tutun.

Dintre cei care folosesc acum tigara electronica, aproximativ 700.000 de mii nu mai fumeaza deloc, iar 1.3 milioane fumeaza tigari clasice in paralel cu tigara electronica.

Cand fostii fumatori au fost intrebati de ce au ales sa foloseasca tigara electronica, 71% au declarat ca au ales acest dispozitiv pentru a-i ajuta sa renunte la fumat. Dintre cei care inca mai fumeaza, 48% au declarat ca doresc sa reduca numarul de tigari fumate, iar 37% au declarat ca folosesc tigara electronica pentru a economisi bani.

Nu ar trebui sa ne surprinda deloc aceste rezultate deoarece in Marea Britanie subiectul tigara electronica este abordat complet diferit. Chiar zilele trecute am schimbat cateva email-uri cu un medic dentist de acolo, care imi spunea ca la ei in clinica sunt distribuite gratis tigari electronice pacientilor. Asta arata ca si atitudinea medicilor de acolo este complet diferita fata de atitudinea medicilor de la noi. Stiu ce este o tigara electronica si cum functioneaza, s-au interesat de subiectul asta, cu alte cuvinte sunt informati, de aceea o si recomanda pacientilor.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s