Primul studiu care demonstreaza imbunatatiri la fumatorii care sufera de astm, dupa ce au incercat tigara electronica

astm_bronsicUn studiu foarte important a fost publicat in revista International Journal of Environmental Research and Public Health (http://www.mdpi.com/1660-4601/11/5/4965). Cercetatorii de la Universitatea din Catania, condusi de Prof. Riccardo Polosa, au evaluat retroactiv modificarile in sistemul respirator la pacientii fumatori cu astm. Acestia au comparat rezultatele pacientilor inainte si dupa ce au trecut la tigara electronica. Au fost evaluati 18 pacienti in total.

Cercetatorii au constatat imbunatatiri substantiale ale functiilor respiratorii, dupa ce pacienti au trecut la tigara electronica. Au fost, de asemenea, imbunatatiri si la pacienti care au continuat sa foloseasca tigara electronica in paralel cu tigarile din tutun. Cand au fost intrebati despre starea lor de sanatate, pacientii au declarat ca au simtit o ameliorare a acesteia. Nu s-a observat nicio schimbare in numarul de exacerbari, dar numarul de baza al exacerbarilor a fost destul de scazut.

Studiul este foarte important, deoarece pacientii care sufera de astm bronsic sunt deoasebit de sensibili la iritantii respiratorii. Se stie ca fumatul agraveaza starea de sanatate a astmaticilor.

Pana acum nu am avut informatii cu privire la acest subiect si ma bucur ca a fost realizat acest studiu. De-a lungul timpului mai multi vaperi/fumatori mi-au pus intrebari legate de aceasta chestiune si nu am stiut ce sa le raspund. Ba chiar m-am ferit sa le recomand tigara electronica de teama sa nu le agraveze situatia. La un moment dat, chiar o cititoare care suferea de astm bronsic a incercat tigara electronica si mi-a povestit experienta ei, aveti aici articolul: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/06/27/povestiri-am-trecut-la-tigara-electronica/ .

Acest studiu demonstreaza clar ca tigara electronica nu este nociva, nici chiar pentru cei care sufera de astm.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s