E-lichide fabricate vs baze pentru lichid la tigari electronice

baza_elichidDe cand am inceput sa folosesc tigara electronica si pana in prezent am incercat mereu sa imi cumpar e-lichide de la cei mai cunoscuti producatori: Dekang, Liqua, Hangsen etc. Am ales sa fac asa pentru a avea o garantie a calitatii e-lichidelor, deoarece, dupa cum bine stiti, pentru mine este foarte important sa ma asigur ca substantele pe care le inhalez sunt cele de pe eticheta si nu altele.

De la o vreme incoace unii utilizatori de tigara electronica au inceput sa renunte la aceste e-lichide fabricate si sa isi procure singuri baze pentru a-si prepara e-lichidele. Insa, aceste baze sunt o sabie cu doua taisuri pentru vaperi. De ce zic asta?

In primul rand, bazele iti ofera avantajul de a stii exact ce substante pui in e-lichid. Poti sa iti faci singur ce combinatie vrei, sa iti alegi aromele s.a.m.d. Insa, pentru a face aceste combinatii trebuie sa stii si un pic de chimie. Trebuie sa fii foarte atent la concentratii pentru ca s-ar putea sa iti faci mai mult rau decat bine. Dupa cum bine stiti, nicotina in concentratie mare este o substanta extrem de toxica care poate duce chiar la deces. (Atentie! Nu folositi nicotina 100% pura) Acest lucru poate fi valabil si pentru celelalte substante pe care le folosesti.

Un alt aspect foarte important este igiena. Cand iti faci acasa singur e-lichidul nu poti sa creezi acelasi mediu ca intr-un laborator. Mai jos este un filmulet realizat in fabrica de la FlavourArt din Italia, crezi ca poti reproduce aceleasi conditii de siguranta?

https://www.youtube.com/watch?list=UUoiy_5IRJt496QrzJmso73g&v=7-IS9IHfNHw#t=71

De curand, o domnisoara mi-a trimis mesaj si mi-a zis ca i s-a infundat clearomizorul tigarii electronice. I-am spus care ar putea fi cauzele, ca intr-un final sa aflu ca si-a cumparat singura o baza si ca a combinat cu un e-lichid fabricat de Liqua si ca a vapat asa.

Daca combinati o baza cu aroma alimentara… de orice, riscati sa aveti o concentratie prea mare de diacetil, substanta care se gaseste prin vaporizare in unele arome alimentare. Aceasta substanta va distruge plamanii, din acest motiv in multe din lichidele de marca, intensitatea aromei a mai scazut fata de anii precedenti. Pentru evitarea diacetilului.

Ce vreau sa subliniez este ca trebuie sa analizati foarte bine inainte sa va ganditi sa va faceti singuri e-lichidele. Sa va documentati foarte bine pentru ca o faceti pentru siguranta voastra.

In ceea ce ma priveste, raman la combinatiile mele Liqua si Dekang 🙂

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s