Institut de Cancer solicita anchete pentru studiile de tigari electronice

institut_de_cancerInstitutul de Cancer Rutgers din New Jersey a emis o declaratie recent prin care scoate in lumina o anumita problema intalnita la aproape toate sondajele cu privire la utilizarea de tigari electronice. Lucrurile stau in felul urmator: pentru a participa la un sondaj, un individ este considerat utilizator curent daca a folosit tigara electronica cel putin o data in ultimele 30 de zile.

Principala problema cu acest sistem este ca ceea ce este considerat a fi un utilizator curent ar putea modifica modul in care sunt percepute datele. Dar mai important este ca, cei care sunt impotriva industriei de tigari electronice, pot prin astfel de sisteme sa arate ca tigarile electronice au atras foarte multi utilizatori, in special adolescenti.

Acest lucru se intampla deoarece este foarte greu sa definesti ce inseamna un utilizator curent de tigara electronica. Pe de alta parte, este usor sa se creeze diverse statistici pe care, dupa cum bine stiti, mass-media le copiaza si le transmite publicului.

Centrelor de cercetare le place sa creeze statistici care sunt usor de inteles pentru public pentru a fi preluate de mass-media, chiar daca acestea pot fi uneori inselatoare. Un exemplu recent este studiul publicat de Center of Desease and Control, care sustine ca aproximativ 1,8 milioane de adolescenti din SUA au incercat tigara electronica, bazandu-se pe un esention demografic foarte mic. Numarul este evident exagerat, nici nu stiu daca exista atatia adulti care folosesc tigari electronice, insa a reusit sa atraga atentia tuturor ziarelor, desi a fost dovedit atat de simplu.

Raportul de la Institutul de Cancer Rutgers din New Jersey sustine ca intelegerea si delimitarea diferentei dintre procesul de acomodare cu tigara electronica si cel de utilizare curenta constituie o parte importanta pentru a intelege rolul lor. Studiile care pompeaza numarul de utilizatori de tigari electronice bazandu-se doar pe un numar mic de oameni care au declarat ca au incercat acest dispozitiv, nu sunt deloc utile.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s