De ce este tigara electronica interzisa in Brazilia?

BrazilIn Brazilia vanzarea, importul si publicitatea de orice fel de tigari electronice sunt interzise. Potrivit Ministrului Sanatatii din Brazilia evaluarile actuale de siguranta a sanatatii cu privire la tigari electronice nu ar fi inca satisfacatoare pentru a face produsul eligibil pentru a deveni aprobat pentru comercializare.

Insa, care este adevaratul motiv?

Fumatul in Brazilia face parte din cultura locala, asa cum era odata in Franta sau in Spania. Europa a reusit sa depaseasca momentul acela cand fumatul era considerat ceva bun, care reflecta statutul social al omului.

Industria de tigari produce anul circa 5,5 trilioane de tigari. Brazilia este cea mai mare piata de tigari din America Latina si, chiar daca populatia sa reprezinta 34% din populatia din regiune, consumul de tigari este de 42% din totalul vanzarilor din America Latina, potrivit unor date publicate in 2012.

In 2011, compania Souza Cruz, partea a BAT, avea o cota de piata de 61%, cu 70.9 miliarde de tigari produse. Desigur la aceste cifre se adauga si cele provenite din comertul ilegal cu tigarete, care in Brazilia reprezinta aproximativ 28% din piata.

Cu alte cuvinte, probabil jumatate din populatia Braziliei, daca nu mai mult, fumeaza! Unde mai pui ca este si o tara in care se produc cantitati uriase de tigari (plus droguri).

Nu este de mirare ca Brazilia a interzis tigara electronica si doreste sa pastreze aceasta interdictie. Prea multi oameni importanti de acolo castiga bani de pe urma comertului cu tigari de tutun. Cartelurile alea care le vedem in filme exista acolo. Ei fac legea cu pusca in mana. Si cum tigara electronica este un impediment pentru ei, s-a decis eliminarea acestui dispozitiv.

Prin urmare, dragi vaperi, daca sunteti in vizita in Brazilia la Campionatul Mondial din 2014 va sfatuiesc sa fiti cu bagare de seama cand folositi tigara electronica si nu numai. Brazilia este o tara frumoasa, dar rata criminalitatii acolo este foarte ridicata.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s