Expert: Riscul asupra sanatatii este mai mic la tigara electronica decat la alcool

484585_268492483251578_1524049352_n

Cu cateva saptamani in urma am publicat un articol despre un grup de 53 de medici si oameni de stiinta, din intreaga lume, care s-au reunit pentru a adresa o scrisoare Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) prin care cer acesteia sa isi reconsidere pozitia fata de tigarile electronice. Acestia sustin ca tigarile electronice joaca un rol important atunci cand vine vorba de reducerea efectelor novice provocate de tigarile din tutun. Unul dintre autorii acestei scrisori este la Washington DC saptamana aceasta pentru a sustine ca riscul asupra sanatatii la tigarile electronice este mai mic decat la alcool sau alte droguri recreative.

Cercetatorul de la London School of Economics si profesorul emerit Lawrence D. Phillips prezinta unele dintre descoperirile sale cele mai importante, in cadrul conferintei care are loc la Universitatea Georgetown din Washington (http://medicalxpress.com/news/2014-06-e-cigarettes-cigarettes-lancet.html ). Se asteapta ca Phillips sa sustina ca alcoolul si drogurile sunt probleme mai serioase decat tigarile electronice.

Profesorul emerit Lawrence D. Phillips este foarte cunoscut pentru un studiu publicat in 2010, in care a analizat prejudiciul cauzat de consumul de alcool in Marea Britanie. In anul 2013, a realizat, de asemenea, un studiul despre tigarile electronice. Atunci cand se compara tigarile electronice cu 12 produse diferite care contin nicotina, inclusiv tigarile din tutun si alte terapii de inlocuire a nicotinei aprobate, s-a dovedit ca tigarile electronice sunt cel mai putin periculoase dintre toate.

In timpul prezentarii sale de la Washington, Phillips va incuraja guvernele lumii sa se focuseze mai mult pe alcool, cocaina, heroina si alte droguri ilegale, decat sa isi piarda timpul cu cercetari asupra tigarilor electronice.

Ce ziceti, are dreptate?

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s