O companie de tigari electronice da in judecata UE!

tribunal

Totally Wicked, o companie de tigari electronice din Marea Britanie, tocmai a primit aprobarea de a contesta intr-o sedinta deschisa Directiva Anti-tutun propusa de UE.

Initiativa companiei Totally Wicked este de apreciat, dar din pacate „mai este mult pana departe”…

Directiva Anti-tutun, care va intra in vigoare in 2016, propune ca tigarile electronice sa fie reglementate ca produse ale tutunului. Desigur, aceasta directiva va pune mari probleme industriei de tigari electronice, care va fi pusa pe aceeasi pozitie cu industria tutunului. Practic, cam toate legile care se aplica la tigarile din tutun, vor fi aplicate si la tigarile electronice, desi acestea sunt cu 99% mai sigure.

Multe persoane au fost de acord cu aceasta propunere a UE, de a reglementa tigarile electronice, ca si tigarile din tutun, printre care si eu. Si o sa va spun si de ce…

Cand au avut loc dezbaterile pentru a reglementa tigara electronica, UE propusese ca aceasta sa fie reglementata fie ca medicament, fie ca produs al tutunului. Pe principiul, „dintre doua rele il alegi pe cel mai mic”, majoritatea asociatiilor si a vaperilor si-au dorit ca UE sa aleaga ca tigara electronica sa fie reglementata ca produs al tutunului pentru ca, in felul acesta, industria de tigari electronice ar avea o sansa de supravietuire. Pe cand, daca ar fi fost reglementata ca medicament, practic accesul la aceste produse ar fi fost limitat complet.

Demersul facut de Totally Wicked este indreptatit, pentru ca dupa cum stiti, tigara electronica este reglementata prin prisma unor interese politice si financiare. Sa nu credeti ca cei care vand tigari electronice nu isi doresc ca aceste produse sa fie reglementate, din contra, chiar vor acest lucru. Insa, isi doresc ca legile sa fie corecte si sa se tina cont de studiile care s-au facut pana acum.

Un comentariu

  1. tigara electronica produs al tutunului…
    singura legatura intre cele doua este nicotina din lichide (nu din toate). deci produs al tutunului, logic, este lichidul cu nicotina si nu tigara in sine. tot logic, daca e sa se „reglementeze ” ceva ar fi lichidul cu nicotina.
    dar guvernele nu emit legi dupa logica cetatenilor, ci dupa logica …altora (papusari, industrii etc)


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s