Probleme tigara electronica: Reactii alegice sau simptome de sevraj?

Cele mai intalnite reactii alergice atunci cand vapezi sunt din cauza propilen glicolului (PG), care este unul dintre cele mai comune ingrediente in elichide. Cu toate acestea, ar trebui sa aveti in vedere si faptul ca unii oameni pot fi alergici si la glicerina vegetala (VG).
Nu facem din acest lucru o generalitate, pentru ca cei alergici la aceste substante sunt intr-un procent foarte mic… cel mai probabil sub 1%.
Simptomele cauzate de alergie pot fi usor confundate cu cele de sevraj, de aceea este important sa stiti care sunt.

Unele dintre cele mai des intalnite reactii adverse cu care se confrunta utilizatorii de tigara electronica incepatori sunt:

– dureri de cap
– flegma
– greata
– tuse
– acnee

tuse

Un lucru bun este ca acestea dispar in cateva saptamani, dupa ce organismul se acomodeaza cu faptul ca nu mai este bombarbat cu mii de substante chimice nocive care se gasesc in tutun.

Cand renunti la fumat organismul trece prin multe schimbari, mai ales daca ai fumat timp de multi ani, pentru ca tutunul este asociat cu atat de multe substante chimice, cu care organismul s-a acomodat in timp. De aceea este nevoie de timp pentru a elimina tot din organism, iar acest proces de curatare poate fi de durata si uneori neplacut.

Simptomele rezultate in urma utilizarii tigarii electronice si simptomele de sevraj pot fi usor confundate. De aici si atitudinea unor medici, care pun totul pe seama tigarilor electronice si care uita ca multe dintre lucruri se intampla din cauza renuntarii la fumat. Adevarul este ca este destul de dificil sa le deosebesti. Cel mai simplu lucru pe care il puteti face este sa va opriti din vapat pentru cateva zile si sa vedeti cum reactioneaza organismul.

Daca va confruntati cu alergii din cauza tigarii electronice, o idee buna ar fi sa treceti pe un e-lichid cu o concentratie mai mare de VG. Este destul de greu sa gasiti un e-lichid care sa aibe ca baza doar VG, de aceea mai indicat ar fi sa gasiti unul cu o concentratie cat mai mica de PG.

Din experienta personala, pot sa va spun ca nu m-am confruntat cu niciuna dintre problemele de mai sus. Din contra, cand fumam dimineata tuseam ca un “magar”. Dupa ce nu am mai fumat si am vapat doar tigara electronica, tusea a disparut. M-am simtit mult mai bine!

2 comentarii

  1. Buna seara..dragii mei sunt vapator din 14 februarie a.c.Am avut si ei simptome asemanatoare..dar ca de obicei dam vina pe sevraj, pe rezistenta organismului la schimbare si asa mai departe..DAR!!!hai sa incep sa va torn ce si cum..1-durerile,arsurile,junghiurile in capul pieptului,dureri si junghiuri in stomac,diarie,dureri de cap,stari de somnolenta,oboseala,amortelala de maini,picioare,TOATE DAR ABSOLUT TOATE sunt cauzate in mare parte de INTOXICATIA CU NICOTINA-pentru ca bagati ca disperatii tarii de 18-24mg nicotina per ml….asta la pct 1….lapct 2-pe o gramada de vapatori de ocazie sau incepatori habar nu au ca rezistenta in maxxim o saptamana se ARDE si da gust DE ARS!!!fapt care duce la raguseala sau usturimi in piept!!!..nu mai vorbim de cei care vand tigara electronica fara a EXPLICA CA TIGAIA DE EGO CE4+ DACA NU TRAGI DIN EA IN TINAND-O CA PE O TIGARA NORMALA (CULCATA) NU SE ALIMENTEAZA CORECT DAND GUST DE ARS SAU CARPA COAPTA!!! Nu mai vb de alimentarea cu lichid care se face pana unde scrie cat casa 1,8 ml..nu mai sus deoarece provoaca vacuum si acelasi lucru se intampla baga gust de ars!!!Asa ca este si sevrajul o problema dar mai este si faptul ca trecerea de la o tigara fara intretinere la una cu ,face ca cel ce vapeaza sa isi bage picioarele in ele…..cand vede cate trebuie sa stie…acum eu vapez undeva la 3mg/ml..VG si ma simt ok,si eu si sotia mea care tot din 14 februarie vapeaza tot 3 mg/ml VG…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu