Vanzarile de plasturi si guma sunt afectate de tigarile electronice

Glaxo Smith Kline (GSK), una dintre cele mai mari companii farmaceutice, a suferit o scadere a profiturilor provenite din vanzarile de plasturi si guma cu nicotina, din cauza cresterii in popularitate a tigarilor electronice.

Nicorette

Andrew Witty, seful executiv al GSK, a declarat recent pentru Reuters, ca entuziasmul fumatorilor pentru tigarile electronice a afectat vanzarile companiei sale. „Desigur ca au luat o particica din piata noastra, fara indoiala – dar exista o competitie masiva in aceasta industrie oricum.”

Sunt convins ca este vorba de mai mult de o „particica”, din moment ce seful GSK a declarat ca au analizat timp de cateva zile, posibilitatea de a intra pe aceasta piata.

„Am decis sa nu intram pe aceasta piata. Ne-am gandit la aceasta posibilitate, dar am decis sa nu,” a declarat acesta, explicand ca tigarile electronice sunt un produs prea controversat pentru GSK, in acest moment, si ca nu exista cercetari suficiente cu privire la riscuri si beneficii.

Giganticul britanic vinde diferite produse de inlocuire a nicotinei, precum plasturi si guma. Printre cele mai cunoscute produse ale sale se numara Nicorette, Nico Derm CQ si medicamentul Zyban.

Nu este o noutate pentru nimeni ca marile companii farmaceutice au avut de suferit de pe urma cresterii vanzarilor de tigari electronice. Si nu este vorba doar de produsele de inlocuire a nicotinei… la acestea putem adauga si profiturile provenite din vanzare de medicamente pentru tratarea fumatorilor. Sa te tratezi de cancer, nu este tocmai ieftin…

Cu atatia bani la dispozitie este cam greu de crezut ca GSK a stat cu mainile in san si nu a facut nimic ca sa impiedice avantul industriei de tigari electronice. La un moment dat, circula chiar o scrisoare pe internet, in care GSK incuraja industria farmaceutica sa se alieze impotriva tigarilor electronice. O gasiti aici https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2013/12/06/dovada-clara-ca-industria-farmaceutica-face-lobby-impotriva-tigarii-electronice/

Ramane de vazut ce „surprize” ne mai pregatesc pe viitor…

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s