Atunci cand vine vorba de tigari electronice, companiile de tutun sunt ingrijorate de sanatatea noastra

Am citit astazi un articol publicat in Reuters.com pe care as vrea sa vi-l prezint si voua.

Altria, compania care produce Marlboro, a lansat de curand un model de tigara electronica MarkTen. Avertismentele cu privire la sanatate de pe pachetul MarkTen sunt mult mai lungi decat cele de pe pachetele de tigari clasice, daca va vine sa credeti asa ceva…

tigara electronica markten

Potrivit lor, nicotina din tigarile electronice „poate da dependenta si este foarte toxica atunci cand este inhalata, cand intra in contact cu pielea sau cand este inghitita. Nu este indica femeilor insarcinate sau care alapteaza, sau persoanelor care iau medicamente pentru depresie sau astm.” De asemenea, ingredientele din tigara electronica pot fi otravitoare, potrivit celor care fabrica Marlboro.

Am inghitit la elichid la viata mea, de cred ca trebuia sa mor de mult pana acum, daca ar fi sa cred tot ce scrie Altria pe pachetul MarkTen. Mai ales in primii ani, cand aveam atomizoare proaste si tigarile electronice nu erau ce sunt astazi.

Cei de la Altria pare ca vor mai degraba sa accentueze cat de nociva este tigara electronica, decat sa promoveze acest produs.

„Daca citesti avertizarile, ca fumator, ai putea crede „Mai bine raman la mahoarcele din tutun”,” a declarat Oliver Kershaw, pentru Reuters.com, care a renuntat la fumat cu tigara electronica.

„Tot ceea ce fac este sa protejeze comertul cu tigari din tutun,” a declarat Clives Bates. „Desi nu realizeaza asta!”

Hmm… nu stiu daca Altria chiar nu realizeaza ca prin avertismentele lor nu incurajeaza fumatorii sa foloseasca tigara electronica.

Stim cu totii ca la tigarile clasice, avertismentele sunt mai mult degeaba. Cand esti fumator si esti dependent pot sa iti puna pe pachet si ca fumezi sobolani morti, ca tot vei continua sa fumezi. Daca dam o cautare pe internet sa vedem cat de nocive sunt tigarile clasice, te sochezi de ce fotografii iti apar si filmulete. Si cu toate astea, cati fumatori renunta la fumat datorita lor? Prea putini!

In schimb la tigara electronica lucrurile stau altfel… produsul nu este atat de folosit precum tigarile clasice, nu da dependenta precum tigarile clasice si nici nu are aceleasi efecte pe termen lung. Este drept, este de datoria lor sa informeze utilizatorii cu privire la potentialele pericole, dar asta nu inseamna ca o fac din altruism. Nu… o fac pentru a se absolvi de orice vina, in cazul unor posibile probleme (sa nu uitam cu cate procese s-au confruntat de-a lungul timpul) si pentru ca deocamdata doresc ca oamenii sa fumeze in continuare. Altfel, de ce nu ar pune si la pachetele de tigari clasice o lista lunga cu toate substantele pe care le baga in ele, daca tot mergem pe corectitudine?

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s