Tigarile electronice pot genera formaldehida doar in conditii extreme!

Tigarile electronice pot produse niveluri mari de formaldehida, care depasesc pe cele ale tigarilor obisnuite, insa doar in conditii extreme, cel putin asta sustine un nou studiu.

Studiul condus de binecunoscutul Dr Konstantinos Farsalinos, a analizat atent cum se comporta tigarile electronice in „lumea reala”. Dupa cum bine stiti, cele mai multe studii realizate, nu au nicio legatura cu ceea ce se intampla de fapt sau cum se foloseste acest dispozitiv. Cercetatorii, care au publicat rezultatele in revista Addiction, au descoperit ca este posibil ca la actuala generatie de tigari electronice (in special la cele cu voltaj/wattaj variabil) sa se produca un nivel ridicat de aldehide, care sunt de altfel cancerigene pentru oameni. otrava Cu toate acestea, cercetatorii au explicat clar ca acest lucru NU APARE IN CONDITII NORMALE DE UTILIZARE, ci doar atunci cand tragi repetat din tigara electronica… ceea ce se intampla destul de rar, pentru ca daca tragem prea tare si repetat, la un moment dat ne va da gust de ars, care nu este placut pentru nimeni.

Dr. Farsalinos a explicat: „Rezultatele noastre confirma observatiile noastre precedente si anume, ca tigarile electronice pot produce un nivel ridicat de aldehide; cu toate acestea, acest fenomen apare in conditii de dry puff, care furnizeaza un gust neplacut pe care vaperii il evita, prin reducerea puterii si a duratei pufului.”

Acesta a adaugat ca, desi sunt eliberate cantitati mici de aldehide in conditii normale, emisiile sunt cu mult mai scazute decat cele eliberate de tigarile electronice (Vezi mai multe detalii AICI).

Profesorul Peter Hajek, director la Tobacco Dependence Research Unit at Barts si The London School of Medicine and Dentistry, Marea Britanie, a comentat: „Aceste constatari subliniaza importanta de a prezenta clar conditiile in care sunt efectuate testele de acest gen si sa se evite informatiile gresite, care poate induce in eroare publicul.”

Acesta a adaugat: „Vaperii nu sunt expusi la niveluri periculoase de aldehide. Din studiile pe care le-am citit, pot afirma ca tigarile electronice sunt cu cel putin 95% mai sigure decat fumatul. Fumatorii ar trebui incurajati sa vapeze.”

Concluzia este ca, doar daca tragi ca un nebun/a din tigara electronica si iti place gustul de ars si tusea, poti sa inhalezi formaldehida. Glumesc desigur… trebuie sa fii un pic masochist/a ca sa iti placa sa faci asta 😉

Vapori de calitate dragi vaperi!

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s