Ar trebui sa reduc concentratia de nicotina la tigara electronica?

incarcare tigara electronica ce4

Multi vaperi ma intreaba daca ar trebui sa reduca nivelul de nicotina la tigara electronica?

Nu cred ca este o noutate pentru nimeni, faptul ca suntem diferiti. Motiv pentru care si preferintele sau stilul nostru de vapat sunt diferite. Pentru a va ajuta sa va dati seama mai bine, va propun cateva intrebari la care sa raspundeti.

Te gandesti sa renunti definitiv la tigara electronica?

Daca da, atunci fara indoiala trebuie sa reduci concentratia de nicotina. Insa, nu iti recomand sa o faci brusc, asa cum fac multi vaperi si ajung sa se apuce iarasi de fumat. Iti recomand sa reduci concentratia treptat si sa astepti macar doua saptamani, pana sa treci la nivelul urmator. Astfel, ii vei permite corpului tau sa se adapteze la concentratia de nicotina, iar tu vei simti ca tigara electronica te satisface in continuare. In cazul in care simti ca ai nevoie de o concentratie de nicotina mai mare, incetineste procesul sau ia-o de la capat. Cu siguranta, nu iti doresti sa te intorci la tigarile clasice.

Cand simti ca poti trece de la un elichid de 4 mg/ml nicotina la un elichid fara nicotina, abia atunci te poti gandi sa renunti de tot la tigara electronica sau sa te bucuri in continuare de vapat 🙂

Ai senzatia ca vapezi un elichid prea tare?

In cazul in care, atunci cand vapezi, ai dureri de cap, ameteli, o crestere a ritmului cardiac, greata, o senzatie de lovitura in gat sau in piept, inseamna ca folosesti un elichid prea puternic pentru tine.

Ai nevoie de o aroma mai puternica la lichidul pentru tigara electronica?

Este adevarat ca, atunci cand vapezi un elichid cu o concentratie mai mica de nicotina, aroma se simte mai tare. Este normal, avand in vedere ca nicotina adauga un pic de asprime, iti da throat hit-ul sau acea lovitura in gat. Asta este motivul pentru care multi fumatori aleg o concentratie mai mare de nicotina la inceput, ca sa faca trecerea mai usor de la tigarile clasice. Insa, eu iti recomand sa alegi o concentratie de nicotina similara cu ce fumai inainte.

Iar in cazul in care vrei sa simti aroma mai puternic, poti opta pentru un elichid cu o concentratie mai mare de VG (glicerina vegetala), daca nu vrei neaparat sa reduci concentratia de nicotina.

 

 

 

2 comentarii

  1. Eu am redus saptamanal concentratia de nicotina in 2011 (februarie-martie 2011), de la nicotina de concentratie mare la 0 nicotina. Am vapat cu 0 nicotina din aprilie 2011 pana in martie 2013, adica 2 ani, pentru ca nu scapam de reflexul de a duce tigara la gura. Asa am renuntat si la tigara electronica, dar pot sa spun cu mana pe suflet ca A FOST SINGURA MEA SALVARE DE LA ACEST SCARBOS VICIU, tigara electronica. Din martie 2013 pana in prezent nu m-am reintors la fumat mahoarce si nici la tigara electronica. M-am reapucat sa beau cafea si merge foarte bine si fara tigara si fara electronica. Cu simpatie, Cristina Molac!

  2. Aaaaa si nu am murit, pentru ca am vapat 2 ani si nici nu-s bolnava, sunt chiar sanatoasa tun si mai ales acum de cand nu mai sunt in mediul acela toxic de mahoarce sunt si mai sanatoasa si cu bani mai multi in buzunare. Sotul meu vapeaza si a ajuns o sticluta de 30 ml sa-i ajunga si 2 luni jumatate, chiar 3 luni. Deci, se poate! Numai un „fumator care nu vrea schimbare” spune numai aberatii despre electronica.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s