Ce tipuri de atomizor de tigara electronica redau cel mai bine aroma e-lichidului

atomizor_tigara_electronica_aroma

Atomizorul de tigara electronica are un cuvant greu de spus in legatura cu felul in care percepi aroma e-lichidului. Este adevarat ca vaperii au gusturi si preferinte diferite, insa exista cateva caracteristici ale atomizorului care pot face intr-adevar diferenta in ceea ce priveste intensitatea aromei si gustului unui lichid pentru tigara electronica.

Clearomizoarele cu rezistenta montata in partea superioara (top-coil) au devenit din ce in ce mai putin populare, si asta cu un motiv bine intemeiat. Din cauza faptului ca atomizorul este pozitionat in partea superioara a clearomizorului si absoarbe e-lichidul cu ajutorul unor fitile subtiri din bumbac, pe masura ce e-lichidul se consuma, acestea il absorb din ce in ce mai putin eficient. Drept urmare, aroma devine din ce in ce mai putin intensa si mai greu de perceput.

Clearomizoarele cu rezistenta montata in partea inferioara, cunoscute si sub numele de „bottom-coil” au schimbat complet ecuatia, punand gravitatia sa lucreze in folosul tau. Mai exact, un clearomizor de tip bottom-coil precum EVOD nu mai are nevoie de fitile pentru a absorbi e-lichidul si deci, aroma va ramane neschimbata, indiferent cat e-lichid a mai ramas in clearomizor.

Urmatorul pas in redarea cat mai fidela a aromei a fost facut de aparitia atomizoarelor de tigara electronica ce folosesc rezistente sub-ohm, precum Eleaf GS Air 2. Acest tip de atomizor ofera o productie de vapori si o aroma mult peste capacitatea clearomizoarelor standard de tip bottom-coil.

De departe, insa, vaperii care se bucura cel mai mult de aroma unui e-lichid sunt cei care vapeaza de pe moduri mecanice customizabile, prin metoda „dripping”. Acestea folosesc un atomizor pe care este picurat e-lichidul direct din sticluta, aroma redata fiind deosebit de intensa. Dezavantajul este ca e-lichidul picurat nu ajunge decat pentru 2-3 pufuri, asa ca, de fiecare data cand vrei sa vapezi, va trebui sa ai sticluta de e-lichid dupa tine si sa torni cateva picaturi direct peste atomizor.

Asadar, dripping-ul ramane in continuare o metoda de a vapa pentru cei avansati si cu adevarat pasionati de arome diversificate. Personal, gasesc foarte incomod dripping-ul. L-am incercat de cateva ori de pe modurile unor prieteni si, trebuie sa recunosc ca este senzational, dar la stilul de viata alert pe care il am, mi-ar fi practic imposibil sa vapez in acest fel, zi de zi. In plus, majoritatea fanilor drippingului isi confectioneaza singuri rezistentele, din diverse materiale. Tind sa cred ca multi dintre ei sunt pasionati de proces in sine, avand inclinatii spre partea mecanica. Eu raman in continuare fidel modurilor electronice.

Pentru cei care folosesc moduri electronice, lucrurile sunt mult mai simple. Pentru o aroma cat mai intensa si cat mai bine redata, recomand cresterea wattajului de la nivelul cel mai mic pana cand ating celebrul „sweet-spot”, adica setarea cea mai potrivita a wattajului care le permite sa perceapa aroma dupa propriile gusturi.

Fiecare lichid pentru tigara electronica are propriul sau „sweet-spot”, in functie de compozitie, aroma si dispozitivul folosit, asa ca trebuie sa experimentezi cu fiecare e-lichid in parte pentru a descoperi setarea care iti reda aroma cel mai fidel.

Reclame

2 comentarii

  1. E mai bun lichidu din magazine sau cel facut in casa in care pui glicerina vegetala nicotina si aroma


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s