Vaperii din Europa nu se dau batuti! Dar, au nevoie de ajutorul nostru…

EFVISaptamana trecuta membrii Parlamentului European au votat introducerea unor noi restrictii privind tigarile electronice. In timp ce am reusit sa obtinem cateva compromisuri, incepand cu anul 2016 ne putem astepta la urmatoarele:

–          tigarile electronice sa livreze o doza consecventa de nicotina, desi inca nu a fost dezvoltata o tehnologie care sa faca acest lucru

–          o limita de 20 mg/ml la e-lichide, desi s-a dovedit ca tigarile electronice livreaza mai putina nicotina decat tigarile din tutun.

Desigur, impreuna cu multe alte restrictii care vor limita accesul la tigara electronica, dar care vor ajuta la extinderea dominatiei companiilor de tutun si a celor farmaceutice.

In toata aceasta „treaba” noi vaperii nu prea am avut nimic de spus, pana acum. Stiti foarte bine ca, se pare ca nimeni de la UE nu ne asculta sau pur si simplu, pana acum nu am stiut sa ne facem auziti decat prin intermediul asociatiilor de tigari electronice. Insa, exista o solutie prin care ne putem asigura ca suntem auziti, iar utilizatorii de tigari electronice din Europa sunt determinati sa profite de acest lucru.

Initiativa Cetateneasca Europeana” permite cetatenilor sa ia parte direct la intocmirea legilor. Iar, grupul european „Initiativa Vapatului Liber a Cetatenilor Europeni”, alcatuita dintr-un grup consistent de vaperi, se ocupa sa adune semnaturile necesare.

Acum, trebuie sa intelegem ca aceasta nu este doar inca o petitie inutila, daca se strang semnaturile necesare, vaperii chiar pot avea o sansa sa participe la procesul de intocmire a legilor.

Insa, exista o singura problema…sunt necesare 1 milion de semnaturi!

Avand in vedere numarul de vaperi din Europa, nu este foarte mult, dar din pacate multi nu stiu inca de noile reguli pentru tigara electronica, ce vor intra in vigoare in 2016 si nici nu sunt la curent cu aceasta miscare.

Cu toate acestea, eu unul o sa incerc sa sustin aceasta initiativa, de aceea va rog si pe voi sa semnati aceasta petitie. O puteti face aici: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000024/public/

Cu siguranta, merita sa luptam!

2 comentarii

  1. …salut..am pus si eu o intrebare acum cateva zile pe forum….chiar nu ma poate ajuta nimeni….sau nu mai intra nimeni acolo?….cu stima Dan Georgescu


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s