Pot sa iau tigara electronica pe avion?

tigara_electronica

Tigara electronica este o experienta relativ noua pentru mine, as putea spune. Imi place sa scot valatuci de aburi, chiar daca am fost fumator inrait vreme de 15 ani. Insa daca ai inceput sa vapezi de curand probabil ca te-ai intrebat la un moment dat „ce fac daca merg in excursie cu avionul?” Citeste mai departe si afla care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti ca vaper atunci cand te afli la inaltime.

Este voie sa iei cu tine tigara electronica?
Da, insa exista un set de reguli ce trebuie respectate inainte de a zbura cu tigara electronica.
In primul rand, este important sa stii ca este interzis sa transporti tigara electronica in bagajul de cala. Aceasta se poate lua in avion doar in bagajul de mana De ce nu si la cala? Explicatia data este ca bateriile, avand de multe ori litiu in componenta, pot lua foc usor in cazul temperaturilor crescute sau a impactului cu obiecte precum magnetii.

Cum treci de poarta de control din aeroport?
Tigara electronica trebuie demontata inainte de controlul de securitate. Acest lucru presupune scoaterea bateriei inainte sa pui tigara electronica in tavita, alaturi de alte aparate electronice precum laptop-ul.
Dupa ce ai trecut de control si ai ajuns in avion, va trebui sa blochezi tigara electronica. De asemenea, nu ai voie sa o pui la incarcat in timpul zborului.
Desi acestea sunt reguli generale, fiecare aeroport are un set de reguli bine definite. Nu uita sa le consulti inainte de a lua cu tine tigara electronica.

Pot pune e-lichid in bagaj?
Da, atat la cala cat si in bagajul de mana. Nu uita totusi ca pentru bagajul de mana exista o limita de 100 de ml, iar recipientul trebuie tinut intr-o punga sigilabila (ziplock bag).

Pot sa vapez in avion?
Din pacate nu se mai poate utiliza tigara electronica in timpul zborului, iar in aeroporturi vapatul este permis doar in zone special amenajate. Exceptie fac aeroporturile din Marea Britanie, unde vapatul a fost interzis in totalitate, mai putin Heathrow, care se sustrage de la aceasta regula. Este bine sa consulti regulile din aeroport inainte de o excursie, pentru a nu avea parte de surprize.

Vapatul in avion, desi pentru o vreme a fost disputat, a fost interzis in totalitate, fiind reglementat la fel ca fumatul. Am citit cateva povesti mai vechi, despre diversi oameni care au utilizat tigara electronica in timpul zborului, insa, din cate am inteles, regulile sunt mai stricte acum. Nu va sugerez sa incercati asta, mai ales ca amenzile sunt foarte mari si risti sa petreci cateva ore alaturi de securitatea din aeroport.

Asta a fost tot dragi forumisti, sper ca informatiile de mai sus sa va fie de folos, mai ales ca vine vara si ofertele la zboruri sunt din ce in ce mai tentante. Eu unul o sa caut sa citesc si regulile aeroportului dar si ale companiei aeriene, inainte sa imi aduc tigara electronica la bord.

 

 

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu