Cat de sigur este sa vapezi lichide pentru tigara electronica fara nicotina?

tigara_electronica_fara_nicotina

In prezent, majoritatea expertilor din domeniul medicinei sunt de acord ca tigarile electronice sunt mult mai putin daunatoare decat tigarile clasice, insa multi fumatori care se gandesc sa le incerce, bombardati de zvonurile nefondate care circula in mass-media in privinta efectelor vapatului asupra organismului, inca au nelamuriri si intrebari. Una dintre cele mai „ciudate” intrebari pe care le aud din partea celor care sunt tentati sa incerce tigara electronica este „Cat de sigur este sa vapezi e-lichide fara nicotina?”

Intrebarea este si mai ciudata, tinand cont ca majoritatea celor care sunt anti-tigara electronica considera ca e-lichidele CU nicotina nu sunt sigure pentru organism. Deoarece studiile stiintifice au demonstrat ca tigarile electronice nu contin aceleasi substante cancerigene ca fumul de tigara, efectele nocive ale nicotinei, care sunt exagerate pana la extrem in mass-media, sunt si principalele motive pentru care unele tari au politici anti-tigara electronica. In Uniunea Europeana, concentratia maxima de nicotina din e-lichide este de 20mg/ml, in timp ce in Australia comercializarea e-lichidelor cu nicotina este interzisa prin lege.

In realitate, riscurile asupra sanatatii asociate cu nicotina sunt, de fapt, imaginare. Da, intr-adevar, in cantitati mari este toxica, dar concentratiile din lichidele de tigara electronica sunt inofensive. Nicotina nici macar nu este la fel de adictiva daca nu vine la pachet cu celelalte substante chimice din fumul de tigara. Asadar, asa-zisele riscuri ale vapatului e-lichidelor cu nicotina pot fi ignorate.

Prin urmare, de ce sunt ingrijorati unii oameni cu privire la vapatul e-lichidelor fara nicotina? Un e-lichid fara nicotina cu siguranta nu este mai toxic, insa exista anumite intrebari care trebuie puse:

De ce ai vrea sa vapezi lichide pentru tigara electronica fara nicotina?

Majoritatea celor care vor sa renunte la fumat cu ajutorul tigarii electronice ar trebui sa evite e-lichidele fara nicotina. De ce? Pentru ca sunt cele mai mari sanse sa recidiveze si sa se intoarca la tigarile clasice. Dupa ce ai fumat ani de zile un pachet de tigari pe zi, sa renunti brusc la nicotina nu iti va crea decat un disconfort inutil.

Daca ai reusit sa renunti la fumat cu ajutorul tigarii electronice si vrei sa vapezi in continuare, este firesc sa iti doresti sa ajungi in punctul in care sa renunti complet la nicotina. Insa e important sa o faci treptat. Scade concentratia gradual, de la luna la luna, in asa fel incat sa nu simti ca experienta vapatului devine nesatisfacatoare.

Cat de sigur este, daca nu ai mai fumat niciodata, sa incerci sa vapezi e-lichide fara nicotina?

Ce se intampla daca esti nefumator si vrei sa incerci tigara electronica? Depinde de motivul pentru care vrei sa incerci. Un lucru e cert: daca te tenteaza sa incerci tigari clasice, mai bine renunti la idee si alegi o tigara electronica, deoarece este o alternativa mai sigura pentru organism. In acest caz, este cel mai indicat sa incerci un e-lichid fara nicotina. In fond, de ce ai avea nevoie de nicotina daca nu esti dependent de ea?

Asadar, la intrebarea „Cat de sigur este sa vapezi lichide pentru tigara electronica fara nicotina?”, raspunsul este „La fel de sigur ca vapatul e-lichidelor cu nicotina”, insa daca intentia ta este sa renunti la fumat, atunci este cel mai recomandat sa optezi pentru cele din urma.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu