Israel doreste sa interzica tigara electronica!

israel_14Legiuitorii din Israel au propus de curand un document care va elimina definitiv piata de tigari electronice. Proiectul de lege va interzice vanzarea de tigari electronice, precum si a tuturor substantelor chimice si e-lichidelor cu care ar putea fi reincarcate. Se estimeaza ca proiectul de lege va fi votat in urmatorele 6 luni.

Motivul legiuitorilor pare sa fie: potentialele efecte negative pe care tigara electronica le poate provoca. Ministrul Sanatatii din Israel a propus aceasta lege, a declarat ca „utilizarea de tigari electronice” poate fi chiar mai periculoasa decat fumatul. Chiar si nicotina in sine este mentionata ca fiind o „otrava medicala” in documentul propus.

Nu pot sa nu remarc ce prost documentat este Ministrul Sanatatii din Israel, pentru ca altfel nu pot sa numesc un om care ocupa pozitia lui si care habar nu are ce inseamna industria de tigari electronice sau nicotina. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca nu este informat, mai este si dobitoc, pentru ca daca ar face o simpla deductie logica si-ar da seama ca greseste. Nu iti trebuie multa cultura sau stiinta ca sa stii ca fumul de tigara este principalul daunator la tigarile clasice. Simplu fapt ca tigarile electronice nu scot fum ne face sa ne gandim din start ca aceste dispozitive sunt mai sigure.

Pe de alta parte, in timp ce Ministrul Sanatatii pare foarte preocupat de „periculoasele” tigari electronice, in Israel oricine poate cumpara tigari clasice, indiferent ca vorbim de un copil de 5 ani sau de un adult de 30 de ani. Nu exista restrictii de varsta privind achizitionarea de tigari clasice. Si ce credeti, tigarile clasice in Israel sunt chiar mai ieftine decat in multe tari din Europa…

Mi se pare mie sau Ministerul Sanatatii din Israel „arunca cu pietre” in industria de tigari electronice, in timp ce adevaratul Iuda (tigaretele din tutun) se plimba in voie pe strazi? Sau sa fie niste spagi la mijloc… orice e posibil.

2 comentarii

  1. Sa speram ca nu avem astfel de „ideologi” si prin Romanica nostra cea de toate zilele,tovarasul ministru al Israelului,sa lase indicatiile pretioase(vezi Ceausescu) pentru tara lui.Nu are caderea formatorului de opinie pentru o lume intreaga.Este alegerea noastra a celor care locuim pe Terra sa alegem ce fumam sau ce VAPAM.Stim toti ca lider in finantarea industriei tutunului este Israelul.Scad afacerile?Puneti mana la munca!!!Intai interziceti tigarile clasice si pe urma avem ce discuta.Poate marii finantatori israelieni vor investi in noul eco-concept.

  2. Bravo colega!!!Si eu sunt de acord cu tine si eu fumez electronic fiind in tranzitia spre a ma lasa complet de fumat.Nu accept sa imi dea nimeni sfaturi.A mai fost unul care se credea ca face parte dintr-o rasa superioara dar este istorie.Stafful Tellavivului incearca sa-si protejeze afacerile.Noul inseamna competitie.II rog pe aceasta cale sa creeze un nou tip de tigari clasice cu nicotina 0,gudron 0,cianuri 0 si nepoluante pentru cei din jur.Atunci vor avea respectul meu si a celor ca mine.Sigur am sustinerea si celorlalti adepti ai reducerii consumului de tutun prin orice mijloace.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s