Functioneaza tigara electronica? Din ce in ce mai multi medici spun ca „DA”

tigara_electronica_doctori

Exista anumite grupuri care ar prefera sa crezi ca tigara electronica nu functioneaza pentru a renunta la fumat. Cu toate astea, din ce in ce mai multi medici sustin contrariul. Pe masura ce apar studii despre acest dispozitiv este din ce in ce mai greu pentru medici sa nu recunoasca beneficiile vapatului.

Pentru a demonstra acest lucru, va prezint un studiu recent publicat in revista PLOS One. Scopul acestui studiu a fost de a afla parerea medicilor si a altor profesionisti din domeniul medical cu privire la utilizarea de tigari electronice. Potrivit Consiliului American pentru Stiinta si Sanatate, sondajul a fost comandat de catre Departamentul de Sanatate si Servicii Umane Carolina de Nord si finantat de Institutul National al Cancerului.

Sondajul a fost realizat prin trimiterea de e-mailuri la 787 de medici din Carolina de Nord in cursul anului calendaristic 2013. Iata rezultatele:

67% au considerat ca tigara electronica este de ajutor pentru renuntarea la fumat
35% au spus ca ar recomanda tigara electronica pacientilor lor fumatori

CITESTE SI: Ce cred medicii pneumologi romani despre tigara electronica?

De asemenea, acestia au declarat ca ar recomanda tigara electronica pacientilor, daca acestia considera ca aceasta este mai sigura decat tigarile din tutun.

Cel mai important lucru de retinut despre acest studiu este faptul ca vorbim de medici reali, doctori care trateaza pacienti in fiecare zi, si nu de persoane cu anumite interese sau politicieni. Faptul ca aproape o treime dintre acestia sunt de parere ca tigara electronica este de ajutor este un lucru foarte important.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu