Gust de ars la tigari electronice?

Atomizor

Pentru ca mai multi cititori ai forumului mi-au semnalat deseori aceasta problema, m-am gandit sa dezvolt putin acest subiect. De ce uneori cand pufaim tigara electronica ne vine un gust de metal, sau un gust de ars. Sa fie de vina lichidul, sa fie de vina cartusul sau atomizorul. Multi fumatori de tigari electronice, aflati la inceput mi-au pus aceste intrebari.

Aburitori incepatori (na, ca rimeaza), hai sa le eliminam pe rand. Daca lichidul pe care l-ati pus ar avea acel gust l-ati simti inca de la inceput. Cartusul chiar daca este murdar… nu produce vapori, el are doar rolul de a retine lichidul in drumul lui spre atomizor. Sa nu uitam ca tigara electronica este un dispozitiv ce vaporizeaza un lichid.

Daca atomizorul ar fi defect, nu ar mai sfarai… nu ar mai scoate nimic.
De asemenea mi-au scris oameni ca nu le merge atomizorul decat 1-3 pufuri… dupa care nu mai scoate nimic. 🙂

Acum sa incerc sa dezvolt raspunsul. Tigara electronica vine initial cu atomizorul gol… in cele mai multe cazuri. Atomizorul pentru a functiona normal are nevoie de lichid (cca 3 picaturi). Daca si cartusul este gol… veti putea pune in el cateva picaturi… dar nu-l veti putea umple complet, datorita aerului aflat in el.
Din acest motiv este greu ca in atomizor sa se scurga cca 3 picaturi de lichid, atat cat e necesar pentru o buna functionare. Ideea este ca in „camaruta” de vaporizarea a atomizorului tigarii electronice trebuie sa existe permanent 2-3 picaruri de lichid. Daca nu mai e lichid acolo, el „vaporizeaza ” in sec, urmele de lichid… ceea ce duce la un gust ori de ars, ori metalic, ori deloc…

Solutia: Cand primim tigara electronica, dupa ce citim manualul si ne familiarizam cu componentele acesteia, punem lichid in cartus (cat intra) dupa care punem 2 picaturi de lichid direct in atomizor… pe partea unde ar intra cartusul. Astfel ajutam atomizorul sa isi umple „camaruta” cu lichid.

De asemenea, daca obisnuiam sa fumam mult tigari normale, fiind clar ca vom pufai mult si din tigara electronica, este recomandat, ca de fiecare data cand incarcam cartusul, sa punem cca 2 picaturi direct in atomizor. Astfel vom putea sa pufaim de mai multe ori pana la noua incarcare si nici nu vom avea gust de ars… metal… etc.

Cei care fumeaza tigari electronice stiu ca din cand in cand este bine sa cureti atomizorul. Procedura de curatare am mai scris-o pe aici si ar trebui sa existe si in manualul de utilizare.

Daca ai pus prea mult lichid si in cartus si in atomizor… iar nu este bine ca acesta se va ineca si nu va mai produce aburi calumea. Mai mult o sa-ti vina in gura lichid, neputand fi vaporizat. Solutia… scoate atomizorul si sufla-l, sa iasa lichidul. Pe urma pune 2-3 picaturi. Hai ca o sa te obisnuiesti… nu e asa de greu. 🙂

Va recomand tigari electronice originale si aburi de calitate dragii mei! 😛

45 comentarii

  1. Salut. Am primit de vreo saptamana o tigara electronica DSE 905. E prima si pare ok. O intrebare: am citit pe aici o metoda prin care se poate inlocui filtrul din cartus cu ceva panza de pliculet de ceai. Nu mai gasesc postul ala. Unde pot gasi procedura pentru ca filtrul din cartusul pe care l-am primit parca se dezintegreaza pe zi ce trece. Poate ma ajuta careva. Merci.

    • Mai cauta-l, ar trebui sa-l gasesti. De altfel poti schimba cartusul. Eu nu am stat sa schimb materialul din el niciodata. Daca tii un cartus 4-5 zile cred eu ca si-a facut banii. 🙂 Exista varianta si cu ceva burete de acvariu.

  2. Chiar e adevarat ca trebuie sa pun 2-3 picaturi in atomizor?Nu se strica?Eu am un JOYEGO-T de vreo 10 zile ,dar nu mi-a spus nimeni de asa ceva.

    • Este adevarat, la Ego T poti sa pui si 4-5 picaturi. Oricum din cand in cand mai ridica acel cartus tank, cat sa intre aer si sa se mai scurga lichid in atomizor. Fa asta cand ti se pare ca gustul nu mai e ok.

  3. Multumim mult pt. timpul acordat.Foarte util!

  4. am cuparat recent, de 2 zile o tigara electronica eGo si e ft ok scoate fum bine, dar parca ma arde pe gat cand trag, cartusul e incarcat, in atomizor am pus 2 picaturi de lichid si folosesc lichid dekang cu aroma de tutun medie, oare care ar fi problema ?!

    • Serban… incarci des cu lichid? Ar putea fi… atomizorul sau chiar lichidul. Daca ai gust de ars… cam astea pot fi motivele. Incearca cu alt atomizor si daca e la fel, inseamna ca lichidul pe prost sau prea tare pentru tine.

  5. si eu tot la lichid m.am gandit, nu am fumat deloc de 2 sapt jum si apoi nu m.am mai putut abtine si m.am gandit la tigara electronica, am sa schimb lichidu pe cv mai slabut, mersi ! 🙂

    • la fel am patit si eu cu un ecopure krystal 36mg (!), luat din ignoranta. am dat vina pe toate componentele pentru durerea din gat, insa am aflat ca e vorba de concentratia foarte mare a lichidului 🙂

  6. Nu mai functioneaza atomizorul, l-am fiert,am pus lichid in el se inroseste siguranta din interior dar nu mai produce aburi deloc….se aude un zgomot mic asemenea unui sfarait cand il apropiu de ureche si atata tot…ar putea fi stricat atmizorul si necesita cumpararea unui atomizor nou? sau o fi alta problema?

    • Daca se inroseste si sfaraie ar trebui sa mai produca si aburi. Sufla-l sa iasa tot din el si pe urma pune 3 picaturi de lichid… Ori are prea mult lichid, ori deloc… ori nu mai e bun. Din 3 una. 🙂

  7. Buna, eu am Ego-T si are gust de ars desi am schimbat atomizorul, am schimbat cartusul si nimic… mai mult de atat, scoate foarte putin abur fata de inainte. folosesc ecopure krystal dar nu cred ca e lichidul pentru ca asta am folosit si inainte de a schimba atomizorul si era foarte ok. ce pot sa-i fac?

    • Sa pui mai mult lichid in atomizor… direct in atomizor. Vezi ca gasesti sfaturi pe aici legat de aceasta problema. Oricum acel lichid nu da prea mult abur.

  8. Am pus mai mult lichid, cred ca vreo 7-8 picaturi fata de vreo 4 cat citisem initial pe forum si in sfarsit vad ca a inceput sa-si revina, chiar daca nu imediat. Multumesc pentru raspunsul prompt.

    • Asta e ideea… pui cat trebuie… depinde de atomizor, unele sorb mai mult, altele mai putin… Si daca pui prea mult il ineci. De asta trebuie sa pui cat sa mearga ok. Daca-l ineci trebuie sa il sufli sa scoti lichidul si iar sa-i pui.. 🙂

  9. Salut nu am inteles prea bine trebuie sa pun niste picaturi de lichid in atomizator?

  10. chiar aveam de gand sa ma duc cu ea inapoi la mall :)) parca fumam carbuni 😀 am pus 2-3 picaturi si totul e aproape ok o curat maine cu spirt si restul vine de la sine 🙂 ma ajutat foarte mult locomotiva cu aburi 😀 de la 1 pachet jumate de tigari pe zi am ajuns la 3-5 tigari pe zi in doar 3 zile 😀 sper sa ajung la 0 pe zi cat mai curand 🙂 bafta si pufuit cu spor

  11. Am curatat atomizorul (sufland prin partea superioara,cea care se infileteaza la baterie) ;ulterior a inceput sa scoata un zgomot ca un sfarait atunci cand pufai;mentionez ca am tigarea (dse 901) de o saptamana si pana sa o curat totul a fost ok.Aveti idee ce ar putea fi in neregula?

    • Da… din ce cred nu ai lichid in atomizor, pt ca l-ai suflat. Dupa ce-l sufli trebuie sa pui 2-3 picaturi direct in atomizor. Bafta!

  12. sal,am o tigara ego-c de o saptamana,pana azi totul a mersca focu,acum s-a schimbat gustul aburului,imi da senzatia ca ar fi uscat sau ceva de genul asta.ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat?

  13. seara buna, cum scap de gustul dulceag al lichidului???
    am invercat multe tipuri si branduri diverse…

    • tot eu, sorry ma refeream la multe tipuri de e-lichid…

    • N-ai cum sa scapi decat daca adaugi fum. Fumul produs de tigara clasica e amarui. Cam toate lichidele de tigari electronice sunt putin dulci. Mai incearca alte lichide din gama tabac… Liqua Vipercig, poate gasesti unul pe gustul tau.

  14. Si daca am clearomizor si da gust de ars? cu atomizorul am rezolvat; am pus 2 picaturi de lichid si e bine.. Folosesc eGo-T

    • Daca ai clearomizor nu trebuie sa dea gust de ars daca e ok. Da gust de ars daca e folosit prost, daca fitilul este uscat si noi vapam asa. Poate fi curatat si el… de asemenea se pot pune si pe el doua picaturi de lichid. :)) Oricum nu se pot compara, atomizor tank cu clearomizor de w vipercig, de exemplu. Alti vapori, alt gust… etc.

      • deci am luat recent glo si imi da tare gust de ars sa imi spuna si mie cineva exact ce are si cum se incarca cu lichid ca eu am pus 3 picaturi si pe lateral in spatiu ala si tot asa merge

        • Nu trebuie sa pui pe lateral, pe canalul de vapori. Pune calumea pe centru… pana aproape de plin. Pe urma agita… eventual sufla putin in el, pe partea pe unde pui lichid. Ia vezi… mai da? Tot ce pui pe lateral se va scurge, ca e canal de aer.

  15. inca nu sa inventat atomizorul sau clearomizorul perfect,majoritatea mai dau gust de ars depide si de tine daca stii sa il folosesti si ce nimeresti sau ce tip ai,poate pe viitor va apare vreunul cu senzori electronici sa se incarce singur cand nu mai e suficient lichid de vaporizat pe fitil,ce dracu fratilor nimic nu e perfect,unii nu stiu se sa cumpere sau nu stiu sa le folosesca si de aia apar comentarii ca nu-s bune si renunta la ele

    • Bravo Cristi… esentialul este sa nu renunti. Ai prins ideea… nu exista inca „perfect” la tigari electronice.

  16. Am de 5 zile un kit cu 2 tigari dse 901 (am verificat stanta, e original). La una din ele aburii au inceput brisc sa aibe gust de ars si pisca, desi: am curatat atomizorul, am pus 2-3 picaturi de lichid in el dupa curatare, cartusul e imbibat bine cu lichid, nu sunt scurgeri. Am incercat si cu celalalt atomizor la aceeasi tigara, la fel. Folosesc dekang VG low. Help 🙂

  17. De asemenea, am uitat sa precizez ca atomizorul de la tigara cu probleme a inceput (odata cu gustul de ars) sa se incinga neobisnuit de repede, dupa cca 3 fumuri, pe care le trag usor, nu ca din tigara normala. Am folosit cele doua tigari alternativ si, cred eu, non-abuziv. O baterie ma tine minim o zi intreaga.

  18. Am rezolvat! Momentan, asa se pare. Tot multumita informatiilor de pe forum- am picurat inca 2 picaturi de lichid in atomizator direct pe mijloc si merge excelent, gustul este ca inainte, iar aburii mai abundenti. Ma bucur ca exista forumul acesta, fara el nu stiam nici ce sa imi cumpar si nici cum sa intretin produsul.

    • Ma bucur ca ti-ai pus si intrebare ti-ai dat si raspunsul. Multumim pentru aprecieri! Aburi de calitate! 🙂

  19. Multumesc! Revin cu vesti… Nu prea bune. Merge bine daca pun lichid in atomizor, dar in continuare atomizorul se incinge foarte tare, foarte repede. Desi trag incet si usor, dupa 2 fumuri arde. Ma puteti ajuta cu vreun sfat? Multumesc

    • Cat timp ai folosit acel atomizor? Daca l-ai folosit fara lichid suficient, e posibil sa se fi dus melana din el. De asemenea e normal sa se incinga… bine, nu dupa 2 pufuri. Cand se mai invecheste se incinge mai repede, pentru ca se mai infunda de la depuneri de lichid.

  20. In total, cred ca am folosit acest atomizor vreo 3 zile (am folosit cele doua tigari alternativ). Abia a treia zi am pus din nou lichid in el, deoarece mai fusese pus o data in momentul cumpararii. Asta este, e posibil sa se mai fi deteriorat, sau a devenit mai harnic… Invatam din experienta, deocamdata merge bine daca pun des lichid. Multumesc mult pentru raspunsul prompt si util 🙂

    • Cu placere. Cam asta e ideea la 901… sa pui lichid des… in rest gust bun si aburi ok… doar sa pui des lichid. Am vapat peste un an 901… era deja reflex sa pun lichid… nici nu mai realizam. Pe urma am trecut pe ego w … ego w vipercig, acelasi gust minunat de 901, fara problema incarcatului.

  21. Noi avem, la tigara DSE 901, un fel de la clearomizor ca la eGo, singura diferenta ca nu are buton ca sa o poti bloca, dar se umple acel rezervor (clearomizor de 901, cred ca-i spune). Sotul meu este tare multumit! Eu, nemaiamvand obiceiul de a utiliza des tigara electronica, pot sa va spun ca desi noi am inceput cu 901, apoi am trecut pe eGo, apoi ne-am reintors la 901, dar cu clearomizor. Daca ar fi sa va spun eu ce tigara electronica este mai buna, va spun ca la mine a fost „prima si ultima dragoste 901”. Dar, parerile sunt impartite…. pe mine 901 m-a ajutat sa scap de viciul scarbos.
    Cu simpatie, Cristina M!

  22. Buna ziua. Detin o tigara electronica formata din baterie ego t cu un clearomizor kanger evod cu rezistenta de 1.8 ohm. Am schimbat rezistenta de 2 ori la el si vreau sa spun ca simt o arsura pe gat cand fumez. Am incercat si lichid vg si pg. Cadecar putea sa fie problena? Mentionez ca rezistentele cand le am schimbat au fost noi sigilate am lasat si minim 5 minute sa absoarba chiar la una i am facut si dry burn de noua. Va multumesc.

    • Ciudat… ori bateria pe care o ai da un voltaj prea puternic pentru acea rezistenta, ori rezistentele si clearomizorul e o copie kanger proasta… ori lichidul folosit e prea vascos si nu patrunde bine in camera de vaporizat. Foloseste numai lichid PG+VG… nu mai folosi VG ca e mai vascos si nu merge prea bine pe acel clearomizor. Nu stiu exact ce sa-ti spun… cam astea sunt posibilitatile.

  23. Cand te referi sa pui picaturi in atomizator te referi la gaura pe care langa pui lichidul?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu