Electronic cigarette Summit 2014 – Razboiul continua…

Vin mai tarziu cu concluziile legate de acest eveniment, deoarece am dorit sa citesc cat mai multe pareri de la participanti. Ca si anul trecut in Noiembrie oameni de stiinta, oficiali din sanatate publica, reprezentanti ai industriei tigarilor electronice, tigarilor clasice si farmaceutice, precum si multi altii, au participat la cea de-a doua editie a Electronic Cigarette Summit 2014, ce a avut loc la Londra, pe 13 Noiembrie.

electronic cigarette summit 2014

Ca si anul trecut, taberele sunt impartite intre cei care sustin ca tigara electronica ar trebui interzisa si cei care sustin ca aceasta ar trebui promovata ca un mijloc de renuntare la fumat. Este surprinzator cum au ajuns sa se duca “lupte” intre oameni care fac parte din aceeasi tabara, ma refer aici in special la organizatiile de renuntare la fumat, al caror scop principal ar trebui sa ramana acela de a ajuta fumatorii sa renunte. Si cum pot sa ii ajute, decat incurajandu-i sa foloseasca mijloacele cunoscute si eficiente de renuntare la fumat.

Insa, unul din punctele comune la care s-a ajuns la acest summit a fost ca tigara electronica este cu 95% mai sigura decat tutunul. In privinta aceasta, au reusit macar sa ajunga la o intelegere. Profesorul Robert West (Cancer Research UK) a declarat ca aceasta estimare este conservatoare, iar Profesorul Farsalinos a declarat ca cifra reala se apropie mai mult de 99%. Aceasta cifra a fost sustinuta si de reprezentantii guvernului britanic, printre acestia aflandu-se si persoane care se ocupa cu educarea consiliilor locale in privinta tigarilor electronice.

In continuare exista amenintari din partea UE pentru care lucrurile sunt aparent neclare. Desi, cu totii stim care sunt de fapt motivele. Cu toate ca, au oferit sprijin companiei Totally Wicked, in demersul ei de a contesta decizia UE de a reglementa tigarile electronice ca produse ale tutunului. Ramane si problema organizatiilor de sanatate, care sunt in continuare manipulate de marile companii, care se simt amenintate de tigarile electronice si care incearca sa mentina cota de piata pe care o au in prezent (de 1% din piata mondiala a tutunului).

Cel mai important este ca s-a ajuns la concluzia ca tigarile electronice sunt cu 95% mai sigure decat tigarile clasice si ca pot salva vieti. Prin urmare acestea nu ar trebui interzise, pentru ca sunt viitorul pentru fumatorii din intreaga lume!

Electronic Cigarette Summit 2014 – Citate importante

“O reglementare prea restrictiva va elimina de pe piata produse foarte bune. Directiva Anti-tutun este o bucata nenorocita de legislatie, plina de prostii.” – Clive Bates

“Cele mai importante toxine din fumul de tigara lipsesc, cele care raman sunt cu mult mai mici.” – Profesor Farsalinos Konstantinos

“Nu au fost descoperite efecte adverse serioase provocate de tigarile electronice la niciun studiu. A spune ca tigarile electronice sunt cu 95% mai sigure nu este o afirmatie medicala, ci adevarul” – Profesor Hajek

“Cand am introdus tigarile electronice in gama noastra de produse pe care le folosim la centru, rata de succes a clientilor nostri a crescut cu 20%.” – Louise Ross de la Stop Smoking Services NHS

Cei care sunt interesati sa afla mai pe larg care au fost subiectele abordate si ce s-a discutat, imi pot trimite un email pe adresa nufumat@yahoo.com , iar eu le voi trimite materialele.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu