Presa vuieste ca se interzice tigara electronica in Franta

Wow… vulturii tot vulturi raman. Din pacate pot spune ca nu sunt chiar vulturi, mai degraba ciori. Fara a jigni intr-un fel acele pasari ce simbolizeaza… stiti voi ce, ziarele din Romania continua sa influenteze negativ publicul fumator.
Sunt sigur ca sunt multi oameni care ajung aici, pe forum si nu au timp sa citeasca toate articolele scrise aici. (peste 600) De aceea revin asupra subiectului mult dezbatut in aceste zile.

In urma raportului despre tigarile electronice, cerut de Ministerul Sanatatii din Franta, Ministrul francez al sanatatii, Marisol Touraine declara ca ar dori sa interzica tigara electronica in spatiile publice, acolo unde fumatul este interzis. Wow… de la aceasta declaratie, toata presa noastra a luat foc. Oare de ce nu ma mir, poate ca sunt premiati, de fiecare data cand reusesc sa scrie ceva rau despre tigarile electronice. Sau poate sunt dobitoci… adevarul cred ca e undeva la mijloc.

Aceasta Doamna Ministru, a anuntat o posibilitate, care inca nu a fost legiferata, pe de-o parte. Pe de alta parte, acel studiu-raport cu privire la existenta si dezvoltarea tigarilor electronice in Franta, are vreo 28 de recomandari incepand cu “FRANTA nu trebuie sa interzica tigara electronica, fie ea cu nicotina sau fara.”. O alta recomandare este ca Franta ar trebui sa se implice in promovarea tigarilor electronice pentru ca acestea s-au dovedit a fi cea mai eficienta modalitate de lupta impotriva fumatului. O alta recomandare este ca Franta sa voteze impotriva propunerii legislative a UE, cea de care am tot povestit aici, cu privire la reducerea nivelului de nicotina la 4mg/ml din lichidul de tigari electronice.

Studiul are 202 pagini, eu am reusit sa citesc concluziile si recomandarile. Credeti-ma, totul este de bine acolo. Se recunoaste in studiu ca tigarile electronice sunt foarte bune pentru fumatori si trebuiesc sustinute. Se mentioneaza de asemenea ca 1 din 2 fumatori moare de o boala datorata fumatului… 200 de oameni pe zi, numai in Franta. E drept ca exista o singura recomandare negativa, una singura… aceea ca ar fi bine sa se interzica vapatul in restaurante… etc, atentie, pentru ca INCITA la fumat, nu pentru ca ar fi vreun pericol.

Coordonatorul studiului, a zis ulterior la TV (vedeti in clipul de mai jos) ca el nu sustine acest lucru… ca n-ar fi un pericol…

Sunt surprins ca in urma emisiunii ce a avut loc la Realitatea TV, miercuri, 29 mai, unde Dul Ovidiu Joita, importator de tigari electronice si Dul Dr. Adrian Istrate, medic chirurgie toracica, au dezbatut aceasta problema mediatica din Franta, nu s-a intamplat nimic pozitiv. Nici un ziar din Romania nu a preluat ce s-a spus acolo… au copiat de la unii la altii aceasi informatie, pe care multi chiar un denaturat-o: “Tigara electronica a fost interzisa in Franta”… stiri de genul asta.

Va invit sa urmariti dezbaterea de la TV, poate intelegeti mai bine cum stau lucrurile. Tigara electronica nu e un pericol fratilor!

5 comentarii

  1. „nicotina dauneaza sau nu”?

  2. Din acel articol inteleg ca nicotina este foarte buna, dar asa sa fie oare, de ce nu ne arata si partile ei negative!?Nicotina creste tensiunea arteriala, stimuleaza inima prin eliberarea de catecolamine -(adrenalina și noradrenalina)- Acestea cresc tensiunea arteriala, frecventa cardiaca si nevoia de oxigen a inimii. Cum e-lichidul contine nicotina eu cred ca are un efect destul de rau asupra inimi mai ales…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu