Tigara electronica ne poate face mai destepti

Inca un studiu realizat recent ne demonstreaza ca tigara electronica are capacitatea de a imbunatatii memoria. Acesta a fost facut public astazi la Londra la Conferinta anuala a Societatii Psihologice Britanice(18-20 aprilie 2012).

Dr Lynne Dawkins de la Universitatea din Londra de Est a realizat o cercetare pe 85 de fumatori (barbati si femei). Participantilor li s-au dat la intamplare tigari electronice care contineau nicotina sau placebo. Dupa 5 minute de fumat tigari clasice in voie, participantii au fost rugati sa completeze un chestionar ce cuprindea intrebari referitoare la pofta de nicotina dar si la starea de spirit. Acestia au fost rugati sa completeze acelasi chestionar 20 de minute mai tarziu dupa ce au folosit tigara electronica. In plus, 60 dintre participanti au completat un test de memorie la 10-15 minute dupa ce au folosit tigara electronica.

Rezultatele au aratat ca tigara electronica a ajutat mai mult barbatii decat femeile sa isi satisfaca pofta de nicotina si sa isi imbunatateasca starea de spirit. Testele de memorie au aratat ca tigara electronica cu nicotina a ajutat atat barbatii cat si femeile sa isi mentina memoria in lucru in comparatie cu celelalte grupuri.

Dr Dawkins a spus: „Suntem interesati sa exploram eficacitatea tigarilor electronice deoarece au fost facute putine cercetari in acest scop. Este interesant de remarcat la barbati si femei eficacitatea de a reduce pofta de nicotina. Poate cel mai important este ca am descoperit ca tigarile electronice ajuta la mentinerea memoriei in lucru la fumatori care nu au mai fumat tigari clasice timp de o ora sau doua.”

Este bine ca oamenii de stiinta sunt interesati sa vada eficacitatea tigarilor electronice. Noi care deja suntem aburitori de tigari electronice nu avem nevoie de studii ca sa ne convingem de eficacitatea acestor produse insa, celor care inca sunt sceptici cu privire la aceste produse le-ar putea folosi. Si mass mediei i-ar folosi sa se documenteze mai mult inainte sa scrie, ati vazut ce bazaconii de articole scot in ultima vreme.

In ceea ce priveste mentinerea memoriei in lucru, acesta nu este primul studiu care remarca acest lucru. Cei care citesc ce scriu de mai mult timp stiu ca am mai scris la un moment dat un articol despre un alt studiu care concluziona acelasi lucru, ca tigara electronica ne imbunatateste memoria.

Poate peste ani o sa fim cu totii niste mici einsteini 🙂

2 comentarii

  1. MAI FRATILOR,EU UNUL MA SIMT MAI VIOI,MAI IN FORMA,FATZA DE CAND FUMAM CELE CLASICE

  2. SI EU MA SIMT EXTRAORDINAR DE BINE AZI AM FACUT 6 LUNI DE CAND ABURESC SI SE CUNOASTE LA TOT:STARE DE SPIRIT,BUZUNAR….ETC CE SA ZIC CAND FUMAM …CA TOT AM FUMAT 20 ANI IN ULTIMUL TIMP AVEAM PROBLEME ,IN FIECARE ZI AVEAM INTEPATURI IN ZONA INIMII FOARTE ACCENTUATE DAR ACUM SANT FRESH MA SIMT F BINE .AM FOLOSIT TIGARA ELECTRONICA EGO T 6 LUNI SI TOT MAI MERGE


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s