Utilizatorii de tigari electronice scotieni sunt nedreptatiti

Angajatilor de la cea mai mare companie din Scotia li s-a interzis sa foloseasca tigara electronica la birou. Firma Standard Life spune ca tigara electronica – care contine solutie cu nicotina, dar nu contine fum – incalca normele lor stricte de interzicere a fumatului. Standard Life, care are in jur de 9000 de angajati, spune ca utilizatorii de tigari electronice trebuie sa iasa afara cand vor sa abureasca, la fel ca si fumatorii de tigari obisnuite. Reprezentantii companiei au adaugat „Standard Life a fost o companie non-fumatoare timp de 20 de ani si nu avem de gand sa introducem tigari electronice. Suntem foarte activi in promovarea sanatatii si a bunastarii in randul personalului.”

Practic acei angajati in dorinta de renunta la fumat si de a-si imbunatatii sanatatea apeleaza la tigari electronice. Acei oameni se lupta pentru a avea un stil de viata mai sanatos si pentru a-si imbunatatii starea de spirit. Insa, compania la care lucreaza considera ca nu este bine ca ei sa foloseasca tigara electronica la birou si ii obliga pe oamenii care nu afecteaza cu nimic pe nimeni, sa faca o tura pana afara. Afara, fiind locul unde trebuie sa stea cot la cot cu fumatorii si sa le respire fumul de tigara desi ei incearca sa renunte. Deci… cum ajuti niste oameni sa renunte la fumat daca tu ii trimiti in acelasi loc cu fumatorii? Cum ii feresti de riscurile asociate fumatului pasiv daca tu ii trimiti sa stea langa fumatori? (Articol publicat pe forumtigaraelectronica.wordpress.com)

Trebuie sa spun ca aceasta gandire ma depaseste, nu pot sa inteleg pe cineva care promoveaza sanatatea si bunastarea si care acorda utilizatorilor de tigari electronice acelasi statut ca si al fumatorilor de tigari traditionale. Ceea ce face aceasta companie nici nu stiu cum sa numesc… discriminare sau poate mentalitate „comunista”, ca alt termen nu gasesc.

Aceasta companie refuza sa accepte utilizatorii de tigari electronice doar pentru ca are niste idei preconcepute despre aceste dispozitive. Daca ar fi pus problema din punct de vedere business sunt convins ca decizia ar fi fost alta, in fond este si in avantajul lor ca acei oameni sa fie mai sanatosi… si sa faca pauze pentru tigara mai rar!

3 comentarii

  1. Mda,aici lucrurile sunt relative…si in compania unde lucrez eu s-a luat decizia ca tigarile electronice sa fie tratate ca si tigarile normale.Asta dupa ce sefii au vazut ca tot mai multi angajati au trecut pe „aburit”.Intr-un fel i inteleg,treceau prin sectii si vedeau pe cate unul aburind,nu da chiar bine la imagine…in fine,asta e,8 ore ma supun regulilor interne,ies si eu afara sa aburesc,chiar nu ma deranjeaza.

  2. ar trebui cerut amenajarea unui „loc de fumat electronic” pentru a elimina fumatul pasiv.

  3. Cine vrea cu adevarat sa renunte la fumat, o sa „abureasca” in acelasi loc si la fel de des ca si atunci cand „fumega”. Nu vad nici un sens sa te apuci de aburit in locuri unde nu ai fumat niciodata pentru ca nu aveai voie (la birou). De asemenea nu vad nici un motiv sa aburesti mai des decat fumai inainte….. cel putin la mine asa a functionat, cand simteam nevoia sa aburesc, ieseam afara cu fumatorii..


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s